Ga naar inhoud
🚚 Nieuw: zaterdaglevering in bepaalde regio's!

Badkamer renovatie

Gemiddeld genomen gaat een badkamer 15 jaar mee. Een badkamer renovatie vindt dus plaats tussen 10 en 20 jaar na de constructie of de vorige renovatie. Naast veroudering kunnen de wensen voor de inrichting of mogelijkheden ook veranderen. De renovatie van een badkamer kan heel snel plaatsvinden, een professionele aannemer kan met één tot twee dagen een volledige badkamer renovatie uitvoeren.

Bouw container bestellen

Als je zelf aan de slag gaat dan duurt het doorgaans wat langer, in ieder geval is een goede planning van groot belang. Voordat je gaat bouwen zul je eerst moeten slopen. Daarom moet je niet alleen rekening houden met het kopen van nieuwe tegels maar ook het afvoeren van het oude tegelwerk. Bij afzetbak.nl kun je voordelig een container huren om puin en ander afval af te voeren. Ben je bezig met de renovatie van je badkamer of ga je binnenkort een plan maken? Lees dan zeker even deze pagina voor praktische tips en informatie.

Oude badkamer welke toe is aan renovatie

Douche renovatie

Als eerste is het van belang om te weten dat de renovatie van een douche anders in elkaar steekt dan een badkamer renoveren. Een douchecabine heeft namelijk een verticale oriëntatie. Dit betekent dat je bij de inrichting meer in de hoogte moet denken terwijl je bij badkamer renovatie meer gericht bent op het beschikbare vloeroppervlak. Zo mag een douchekop niet te dicht in de buurt hangen van elektrische aansluitingen of bijvoorbeeld de verlichting.

Bij renovatie van een douche hoef je geen grote badkuip te verwijderen of te plaatsen, dit zal zeker praktisch zijn als de badkamer zich op een hoger gelegen verdieping bevindt. Denk ook goed na over de wijze waarop je oude elementen het beste kunt verwijderen en verplaatsen. Waar ga je de afvalcontainer plaatsen?

Zwarte badkamer welke gerenoveerd is

Als je minder afstand hoeft af te leggen dan bespaar je tijd en voorkom je risico. Zo kan het beter zijn om oude en nieuwe materialen niet via de trap te verplaatsen maar via een venster. Zo kun je een puincontainer onder het venster plaatsen en afval eenvoudig afvoeren met bijvoorbeeld een kleine kraan.

Bij renovatie van een douche of badkamer kan het huren van hulpmiddelen veel tijd en energie besparen. Een container, kraan, pneumatische boormachine en andere apparatuur werkt veel prettiger dan improviseren met hamer, beitel en een grote puinzak.

Complete badkamer renovatie

De kosten voor een badkamer verbouwing kunnen enorm uiteenlopen. Als je kiest voor gouden kranen dan loopt het bedrag uiteraard snel op. Het scheelt ook veel hoeveel werk je uitbesteedt en welke werkzaamheden je zelf kunt uitvoeren. Reken bij een douche renovatie kosten vanaf 1500 euro, dan hebben we het alleen over de douchecabine inclusief betegeling en leidingen aansluiten. Bij een badkamer vernieuwen liggen de kosten gemiddeld genomen tussen 5000 en 10.000 euro.

Dan wordt de gehele ruimte opnieuw betegeld, leidingen worden aangelegd of verlegd en de elektra wordt netjes in orde gemaakt. Prijzen tot 15.000 euro zijn overigens zeker niet uitzonderlijk.

Afgeronde renovatie van een witte badkamer

Je kunt op de kosten voor een badkamer verbouwing besparen door goede afspraken te maken met de aannemer. Zo kun je afspreken dat je zelf zorgt voor het breken en slopen inclusief afvoer van restmaterialen. Dit is namelijk een tijdrovend karwei en de meeste kosten voor een badkamer vernieuwen zitten in arbeidsuren. Zorg er uiteraard wel voor dat je netjes werkt en niet zomaar gaat hakken.

Er zitten waterleidingen en elektra achter de tegels wat niet bepaald een veilige combinatie is wanneer je het project niet secuur aanpakt. Afval scheiden kan je ook behoorlijk wat voordeel opleveren. Zo kost een container voor puin bij afzetbak.nl aanzienlijk minder dan een container voor restafval.

Gemiddelde kosten verbouwing badkamer

Je hebt vragen, wij hebben de antwoorden. Maar houd er rekening mee dat iedere badkamer renovatie maatwerk is. De gemiddelde kosten voor verbouwing van een badkamer kunnen flink afwijken per project.

Badkamer met een toilet en een douche

Hoeveel kost badkamer renoveren?

De gemiddelde kosten voor een badkamer renoveren liggen tussen 5000 en 10.000 euro. Deze bedragen zijn sterk afhankelijk van de oppervlakte, kwaliteit van materialen en wie het werk uitvoert.

Wat kost verbouwing badkamer?

Als het niet nodig is om alles te slopen maar je alleen de badkamer wilt verbouwen dan liggen de kosten gemiddeld tussen 3000 en 5000 euro. Je kunt al veel besparen door leidingen en stroomdraden niet te verleggen.

Wat kost renovatie badkamer?

Splits de kosten voor renovatie van de badkamer tussen het verwijderen van de oude inrichting en het plaatsen van de nieuwe elementen. Per categorie kun je zo afwegingen maken wat betreft de uitgaven.

Hoeveel kost badkamer renovatie?

Houd rekening met de kwaliteit van de materialen en het uitgevoerde werk. Met een gemiddelde levensduur tussen 10 en 20 jaar lopen de kosten van badkamer renovatie op jaarbasis sterk uiteen. Investeer daarom liever nu wat meer in kwaliteit en profiteer langer van je badkamer.