Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Container huren op zaterdag: gemakkelijk in het weekend

Geplaatst op woensdag 16 februari 2022 door Maurice Hagen

Heb je een klus gepland staan voor het weekend en vraag je je af hoe je snel en efficiënt van je afval afkomt? Een container huren voor een weekendproject is een ideale oplossing. Bij afzetbak.nl begrijpen we dat en bieden we je de mogelijkheid om op zaterdag een container te laten leveren

Het huren van een container maakt het opruimen na je klus veel eenvoudiger. Je hoeft niet meerdere keren naar de stort te rijden; je gooit al je afval gewoon in de container die voor je deur staat. Dit bespaart tijd en voorkomt een hoop gedoe.

Container huren voor jouw weekend project

Stel, je hebt een grote opruimklus in het huis, zoals de zolder uitmesten of het tuinhuisje afbreken. Of misschien staat er een keukenverbouwing op de planning en wil je de oude keuken dit weekend slopen. Wat jouw project ook is, een container huren voor het weekend maakt het leven een stuk makkelijker. 

Voor klussen zoals het opruimen van de schuur of het aanpakken van de tuin na de winter, is het huren van een container ook ideaal. Je kunt al het tuinafval, oude meubels of bouwafval direct kwijt, zonder dat het in de weg staat.

Afval container leveren op zaterdag: wat je moet weten

Vanaf maart 2022 kunnen wij bij afzetbak.nl ook op zaterdag afval containers leveren voor bouw en sloopafval, puin, grofvuil en meer. We checken altijd of zaterdag levering op jouw locatie mogelijk is. Mocht het onverhoopt niet lukken, dan zoekt onze klantenservice samen met jou naar een passende oplossing. 

Een veelgestelde vraag is of de container ook op zaterdag opgehaald kan worden. Dit is afhankelijk van de regio, maar meestal is ophalen op maandag de eerstvolgende mogelijkheid. We raden daarom aan de container op vrijdag te laten leveren, zodat je het hele weekend de tijd hebt voor je klus.

Waarom kiezen voor levering op vrijdag?

We raden aan om je container op vrijdag te laten leveren. Waarom? Omdat je dan niet het risico loopt op vertraging in je klus. Stel je voor: er gebeurt iets onderweg met de levering op zaterdag, dan zit je daar, klaar om te klussen, maar zonder container. Ook handig als je vrijdagavond al wilt beginnen: je gooit het afval direct in de container in plaats van het twee keer in handen te hebben.

Dit advies is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. We hebben klanten gehad die op zaterdag wilden beginnen met hun project, maar door onvoorziene omstandigheden bij de levering liep hun planning in de soep. Vrijdaglevering geeft meer speling en zekerheid.

Ophalen van de container: hou maandag vrij

Let op: de container kan meestal niet op zaterdag opgehaald worden. In de meeste regio's werken we alleen op zaterdagochtend. De eerstvolgende ophaalmogelijkheid is daarom vaak op maandag.

Dit betekent dat je de container het hele weekend tot je beschikking hebt. Ideaal als je klus wat uitloopt of als je op zondag nog wat laatste afval wilt toevoegen.

Afval zelf wegbrengen? Denk tweemaal!

Zelf je afval wegbrengen op zaterdag? Dat kost je veel tijd en energie. Je staat in de rij bij de milieustraat, die vaak maar beperkt open is op zaterdag. Met een container voor de deur bespaar je jezelf die moeite. 

Denk ook aan het milieuaspect. Meerdere ritjes met een aanhangwagen betekenen meer uitstoot. Een container huren is dus niet alleen gemakkelijker, maar ook beter voor het milieu.

Bezoek aan de stort of milieustraat

Wil je toch zelf je afval weg brengen? Check dan de openingstijden en mogelijkheden van de milieustraat in jouw gemeente via afzetbak.nl/milieustraten. Onthoud dat op zaterdag de drukte vaak toeneemt en de wachttijden langer zijn.

Het zelf wegbrengen van afval kan soms noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld voor afval dat niet in de container mag. In dat geval is het goed om voorbereid te zijn op eventuele drukte en beperkte openingstijden.

Praktijkvoorbeeld: Johan's keukenrenovatie

Neem bijvoorbeeld Johan, die afgelopen maand zijn keuken heeft gerenoveerd. Hij huurde een container voor het weekend en kon zo gemakkelijk al het oude keukenmateriaal kwijt. "Het was zo makkelijk. De container stond er vrijdag al, dus toen ik zaterdagochtend begon met slopen, kon ik direct alles weggooien. Geen gedoe met ritjes naar de stort."

Johan's ervaring benadrukt het gemak en de efficiëntie van een container huren voor weekendprojecten. Het stelt je in staat om je volledig op je project te focussen, zonder je zorgen te maken over afvalverwerking.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Artikel is geschreven door Maurice Hagen. Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl, met 23 jaar werkervaring in de recycling/milieusector.