Ga naar inhoud
🚚 Nieuw: zaterdaglevering in bepaalde regio's!

Wat mag er in een bouw en sloopcontainer?

Geplaatst op donderdag 18 februari 2021 door Maurice Hagen

Wij krijgen vaak de vraag wat mag er allemaal in een bouw en sloop container?

U kunt bij bouw en sloopafval denken aan al het materiaal wat vrijkomt bij een verbouwing. Dus bijvoorbeeld glas, steen, hout, ijzer, isolatiemateriaal, steen, gasbeton, wandtegels, vloertegels, laminaat, gibo blokken, gipsplaten, stuc en behang. Ook verpakkingsmaterialen zoals kunststof en papierkarton mogen in een bouw en sloopcontainer.

Dus bij een renovatie of het verbouwen van uw keuken of badkamer is dit voor u de meest geschikte container. U mag alle bovengenoemde materialen door elkaar in de container gooien. Wij zullen zorgen voor het scheiden, verwerken en recyclen van de verschillende afvalstromen. Hoe dit gebeurt beschrijven wij hieronder.

In de bouw en andere zakelijke dienstverlening wordt deze container ook wel een BSA container genoemd, BSA is namelijk een afkorting voor "bouw en sloopafval". Een BSA container kunt u huren bij Afzetbak.nl!


In welke afmetingen kan ik een bouw en sloopcontainer huren?

U kunt bij ons een bouw en sloopcontainer huren in de volgende maten. 40m3, 20m3, 10m3 gesloten*, 10m3 , 6m3 en een 3m3

Via Afzetzak.nl leveren we ook 1m3 BigBags voor het afvoeren van een kleine hoeveelheid bouw en sloopafval.

* een gesloten container kunt u met een slot afsluiten dit voorkomt illegaal storten.


Wat mag er in een container voor bouwafval?

In onze bouw- en sloopafval container mogen de volgende materialen:

 • alle houtsoorten
 • grofvuil/huisraad
 • folie
 • gasbeton
 • gibo
 • gips
 • isolatie
 • kunststoffen
 • metalen
 • papier / karton
 • plastic
 • schoonpuin


Twijfelt u of uw afval in de bouwafval en sloopcontainer mag? Dan kunt u dit altijd navragen aan onze klantenservice.


Wat mag er niet in een bouw- en sloopcontainer?

 • asbest (speciale inzameling asbest)
 • asbest lijkend (speciale inzameling asbest)
 • autobanden (inleveren bij de milieustraat)
 • chemisch afval (inleveren bij de milieustraat)
 • dakafval (aparte container voor dakafval bestellen)
 • gevaarlijk afval (inleveren bij de milieustraat)
 • koel/vrieskasten
 • matrassen (inleveren bij de milieustraat)


Wat gebeurt er met het afval uit een bouw en sloopcontainer?

Om te kunnen recyclen is het belangrijk om eerst alle afvalstromen van elkaar te scheiden.

Glas -100% recycling. Al het glas wordt gebruikt om nieuwe producten van te maken Het glas wordt eerst schoongemaakt en verkleind tot ( granulaat) grondstof. Daarna is het weer een grondstof voor nieuwe flessen, potten en ramen.

Steen - 100% recycling. Al het puin wordt ingenomen en als granulaat verwerkt, deze krijgt zelfs een keurmerk mee. Het wordt gebruikt in de wegenbouw u kunt dit o.a. terug vinden onder de wegen als verhardingsmateriaal. Het gemengde puin zal zich gaan gedragen door kracht en water tot een stevige fundering voor het asfalt.

Hout - 100% recycling. Het ingenomen hout wordt fijngehakt of gemalen op hoge snelheid in een machine ( Hout Shredder). Hierna wordt er bijvoorbeeld spaanplaat van vervaardigd. Als het hout niet meer gebruikt kan worden, wordt het verbrand in een bio energiecentrale. Deze centrale levert ons warmte energie. Van bijvoorbeeld keuken kastjes worden werkbladen gemaakt.

Plastic/kunststoffen - 85% folies en petflessen. Vooral de doorzichtige of pure kleur kunststoffen kunnen worden gerecycled, daar worden granulaten van gemaakt en op de gewenste grote gaat dat naar de fabrikant. Gerecyclede plastics en plastieken die oud en verweerd zijn worden bij de verbrandingsoven aangeboden, deze leveren ons nog warmte terugwinning en energie. Van de mooie granulaten worden o.a. verkeerspalen, autobumpers, tuinmeubels etc. gemaakt.

Gips - 100% gipsblokken en gipsplaten. Deze worden ontdaan van het papier/kartonnen omhulsel en machinaal weer naar een granulaat/grondstof terug gebracht ten behoeve van nieuwe gipsplaten en blokken.

Papier/karton -100% recycling. Papier/ karton wordt machinaal verpulverd tot granulaat/ grondstof en daarna weer als grondstof verwerkt.

IJzer - 100% alle voorkomende ijzer soorten, worden gescheiden en ter recycling aangeboden aan bijvoorbeeld Hoogovens. Daar wordt het verhit en in mallen gegoten en verwerkt tot een nieuw product. Denk aan bijvoorbeeld plaatmateriaal en I,H,U -profielen.

Zo krijgen de bouw en sloop producten die voor U het nut verloren hebben, een nieuw begin.


Wist u dat

Een bouw en sloopcontainer ook wel een bouw en sloopbak, bouwbak, bouwbakkie, mixbak, sloopbak, bouwcontainer en sloopcontainer genoemd wordt.


Vragen of advies

Mocht u nog vragen hebben of wilt u advies hebben dan helpen wij u graag daarbij. Wij zijn telefonisch bereikbaar, per e-mail en u kunt ook met ons chatten via WhatsApp of Messenger.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.