Skip to content
🚚 New: Saturday delivery in select regions!

Nieuwe tarieven afvalinzameling 2019

Posted on Thursday 20 December 2018 by Maurice Hagen

Het kabinet kondigde in de miljoenennota op Prinsjesdag al aan, dat de klimaatdoelstellingen, waartoe onze regering zich verplicht heeft om in 2020 de CO2 uitstoot te reduceren om tot aanvaardbare proporties te komen, zal gevolgen hebben voor de Nederlandse economie.


De ontwikkeling op gebied van afvalverwerking ontkomt daar ook niet aan.

Wij van Afzetbak.nl ondervinden hiervan de gevolgen en houden dit nauwlettend in de gaten.

Het verwerken van alle afvalstromen, die wij innemen, zijn verhoogd. Dit heeft geresulteerd in een minimale tariefaanpassing.


Doordat de economie vraagt naar een circulaire oplossing voor het steeds toenemende afval hebben wij onze prijzen moeten aanpassen. Er zijn een aantal aanwijzingen voor deze prijsverhogingen, t.w.:

* afvalstoffenbelasting

- door de overheid opgelegde belasting op milieu

* verwerking

- de gevolgen van vraag en aanbod

* logistiek

- de veranderde cao, stijgende premies en brandstofprijzen en de alsmaar toenemende verkeersintensiteit

* eindverwerkers

- hogere kwaliteitseisen en verwerking overschotten


Onze doelstelling is dan ook door mee te werken aan een circulaire economie, IN PLAATS VAN AFVAL EEN NIEUWE GRONDSTOF CREËREN, om een betere toekomst te krijgen voor onszelf en voor onze kinderen.


Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.