Ga naar inhoud
🎉 Een opgeruimde lente begint met het opruimen van afval! Huur een container bij Afzetbak.nl!

Keuken slopen

Wat kost een keuken slopen? Niet alleen een nieuwe keuken kan een rib uit je lijf kosten, een oude keuken slopen gaat eveneens gepaard met een flink kostenplaatje. Je kunt het zelf doen of uitbesteden, voor beide oplossingen zijn plus- en minpunten te bedenken. Een keuken slopen en een nieuwe plaatsen kan veel werk met zich meebrengen. Met een goed stappenplan en de tips op deze pagina zal het project een stuk vlotter verlopen. Vergeet ook zeker de afvoer van restmaterialen niet. Keuken slopen; waar op letten? Je leest het op deze pagina.

Sloopafval container bestellen

Keuken slopen kosten

Wat kost een keuken slopen en afvoeren? Als het het uitbesteed reken dan tussen 400 en 800 euro voor een aannemer mits het een standaard keuken betreft. Naast werkuren moet je ook rekening houden met het huren van een container, de afvoer van materialen en het voorbereiden van de ruimte voor de plaatsing van de nieuwe keuken.

Tel bij een keuken slopen de prijs van afvoer ook mee. Je eigen afvalbak zal niet toereikend zijn of vanwege gemeentelijke kosten erg duur worden. Met een container van afzetbak.nl ben je niet alleen eenvoudig maar ook betaalbaar van jouw afval verlost. Op de website kun je per type afval en volume direct zien wat de kosten zijn. De handige ‘vertaling’ naar kruiwagens op de pagina komt goed van pas om te bepalen hoeveel volume een kubieke meter nou precies is.

Witte keuken

Keuken zelf slopen

Je wilt een keuken slopen, hoe ga je te werk? Allereerst door een plan te maken met de stappen die je uit moet voeren. Als je blindelings gaat hakken dan win je echt geen tijd, je komt zo gaandeweg alleen maar meer obstakels tegen. Bij de keuken eruit slopen is het slim om direct al afvalstromen te scheiden. Dus een stapel met kunststof, met tegels of zaken die je wellicht nog kunt hergebruiken.

Keuken laten slopen

Je kunt stellen dat kosten bij slopen van een keuken door een aannemer duurder uitvallen. Je kunt er wel veel tijd en moeite mee besparen. Als restmaterialen ook direct worden afgevoerd dan hoef je daar geen oplossing voor te bedenken. Als er sprake is van mogelijk asbest in huis dan moet je altijd een specialist laten komen, begin er in dit geval niet zelf aan!

Keuken slopen en afvoeren

Bij een oude keuken eruit slopen krijg je te maken met afval. Daarbij is het niet altijd direct duidelijk of het om grofvuil of restafval gaat. Dat is bij verwerking door een recycling bedrijf wel iets om rekening mee te houden. Bij tegels uit de keuken slopen kun je deze bij het puin storten, het aandeel puin in keukens is echter niet altijd voldoende om dit apart te verwerken. Een grofvuil container zal in de meeste gevallen meer voor de hand liggend zijn dan een restafval container.

Wat zijn bij een keuken slopen en afvoeren de kosten? De standaard regel is; hoe meer je kunt scheiden hoe lager de kosten uitvallen. Een container huren voor restafval bij afzetbak.nl is een eenvoudige oplossing, je kunt echter geld besparen door afval te scheiden. Als je meer bij het oud papier of in de glascontainer weggooit dan kun je wellicht met een kleiner formaat container volstaan.

Je kunt de kosten van een keuken slopen en plaatsen flink terugbrengen door vooraf een plan te maken. In je hoofd heb je uiteraard al het droombeeld van het resultaat, maak eerst een stappenplan voor zowel de sloop als de plaatsing van de nieuwe keuken.

Benodigdheden keuken slopen

Om een keuken te slopen heb je in ieder geval en hamer, steenbeitel en veiligheidsbril nodig. Een paar werkhandschoenen dat goed past is ook zeker geen overbodige luxe. Voor elektra zul je een schroevendraaier nodig hebben en een spanningszoeker is aan te bevelen. Mondkapjes kunnen prettig zijn tijdens de werkzaamheden, vergeet ook heel eenvoudige zaken niet zoals afvalzakken. Plan je werkzaamheden tijdens daglicht, dan heb je geen extra verlichting nodig.

Witte keuken

Stappenplan keuken slopen

Hoe een keuken slopen werkt zal per situatie anders zijn. De stappen die je neemt zullen echter voor het grootste deel overeenkomen.

  1. Heb je voor een keuken slopen gereedschap in huis? Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt zodat je niet steeds op en neer moet rijden naar een doe-het-zelf-zaak.
  2. Regel op tijd een afvalcontainer als je grote hoeveelheden materiaal wilt afvoeren.
  3. Je moet voor de keuken slopen eerst water afsluiten, dat is van groot belang. Dit geldt eveneens voor de gasleiding en elektra. Ga in ieder geval niet direct hakken en breken.
  4. Als je tegels gaat slopen werk dan altijd van boven naar beneden. Zorg voor voldoende ventilatie omdat er flink wat stof vrij zal komen.
  5. Begin met de keuken te ontmantelen. Alles wat zonder slopen verwijderd kan worden haal je weg. Het daadwerkelijke slopen volgt later.

Keuken slopen tips

Naast het stappenplan zijn hier nog enkele praktische tips en aandachtspunten die je op weg zullen helpen.

  • Naast gereedschap zul je ook afvalzakken, afplaktape en andere verbruiksartikelen nodig hebben. Ook bij het slopen van de keuken is netjes en schoon werken van belang, niet alleen tijdens het koken!
  • Komt er bij de keuken slopen water vrij? Dweil het direct op. Naast gevaar voor uitglijden kan het ook met elektra voor gevaarlijke situaties zorgen.
  • Bij de keuken slopen is gas afsluiten uiteraard van belang. Gebruik hiervoor de juiste materialen zoals speciale tape die zorgt voor een betere sluiting. Gasmoleculen zijn namelijk erg klein en kunnen langs een standaard schroefdraad sijpelen. Vervang ook altijd oude slangen van een gasstel.
  • Heb je meer apparatuur in je nieuwe keuken? Bekijk dan of er wellicht een nieuwe stroomgroep nodig is of dat er nieuwe stroomaansluitingen nodig zijn.

Hoe lang duurt keuken slopen?

Iemand met ervaring kan met een halve dag werk een volledige keuken ontmantelen. Als je het zelf wilt doen reken dan zeker een hele dag. Eigenlijk moet je de tijd die nodig hebt voor de voorbereiding ook meetellen om een volledige optelsom te maken. Zorg dat je op tijd een afvalcontainer hebt gereserveerd zodat je op de dag van de sloop kunt doorpakken.

Keuken slopen en plaatsen

Het slopen van een keuken is eigenlijk pas het begin van je project. Vervolgens ga je weer een nieuwe keuken plaatsen. Zorg voor een goede basis, een schone ruimte met alle voorzieningen die je nodig zult hebben. Zo zal de plaatsing veel beter verlopen.