Przejdź do treści
🚚 Nowość: dostawa w sobotę w wybranych regionach!

Glas scheiden

Opublikowane w Thursday 04 October 2018 przez: Maurice Hagen

Al vele jaren wordt door veel mensen het glas in de glasbak weggegooid. Je weet dat het glas op die manier in het hergebruik proces terecht komt. Maar wat gebeurt er uiteindelijk met al dat glas?

Glas is voor 100% herbruikbaar. Dus is de inzameling erg nuttig en belangrijk voor het toepassen van glas hergebruik. De grootste taak van recyclingbedrijven is de scheiding van glas en verontreiniging uit het aangeleverde inhoud van glasbakken. Het komt helaas nog te vaak voor, dat het verkeerde materiaal in de glasbak terecht komt. Denk aan kruiken, porselein, plastic maar ook hittebestendige (glazen) ovenschalen. Wanneer deze "verontreiniging" in het nieuwe product van de glasfabrikanten zouden komen, worden de nieuwe producten instabiel. Van iedere ton (1000 kilogram) glasscherven mag slecht 0,02% (20 gram) aan verontreiniging zitten. Dit is de voorwaarde van de levering aan glasfabrikanten. Met moderne machines, maar ook met de hand zorgen wij hiervoor, maar het begint al bij de glasbak doordat we samen kleur en glas gescheiden inleveren.

Als extra voor het inleveren van glas:
* minder afval op de vuilstortplaatsen
* besparing van grondstoffen
* minder CO² uitstoot
* van het restafval tussen glas wordt tevens hergebruikt. Daardoor is minder energie nodig om van de scherven weer glazen flessen en potten te maken.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.