Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Asbest laten afvoeren

U heeft asbest wat u zelf gaat verwijderen en wilt laten afvoeren. Wij kunnen u bij het afvoeren van dienst zijn. Let op u mag maximaal 35m2 zelf verwijderen en afvoeren en het moet hechtgebonden asbest. zijn Niet hechtgebonden asbest mag u niet zelf afvoeren. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen voor advies.

Let op, ook asbest lijkend materiaal dient op deze verantwoordelijke wijze afgevoerd te worden.

Asbest in buitenlucht verwijderen

Tips voor het verwijderen

U heeft vast geschroefde platen of golfplaten van uw schuur, bijkeuken, woningen en/of duiventil en u wilt deze zelf verwijderen in de buitenlucht. Dan volgen hier wat tips;

De dakplaten kunt u gemakkelijk verwijderen door de 6mm bouten los te draaien (vaak sleutel of dopsleutel 13). Spuit de bouten eerst nat met bijvoorbeeld een plantenspuit en voeg een beetje sop toe aan het water, zodat de vezels uit de gedraaide schroef er nat uit komen. De plaat zelf is meestal, maar 4mm dik, de rest van de bout zit in het hout. De schroeven, bewaart u in een bakje of krant, u kunt deze afvoeren in een containerzak die wij een Inliner noemen. Deze krijgt u meegeleverd met de container.

Ook heeft u bij ons de mogelijkheid om een pakket beschermkleding mee te bestellen. Dit pakket bestaat uit beschermende handschoenen, een mondkapje en een veiligheidsbril.

Asbest container met een inliner om asbest in te plaatsen

Asbest afvoeren

Container

Wij leveren u een 6m3 container deze is zo groot als een parkeervak en een meter hoog. Er gaan 35m2 aan dak golfplaten in (dit is het wettelijke zelf afneembare aantal m2) het gewicht zal ongeveer 1 ton zijn (1000kg).

De afmetingen van de container zijn hoogte 100cm, breedte 180cm en lengte 350cm.

De Inliner (containerzak) plaatsen

De meegeleverde 6m3 witte containerzak (asbest-inliner) lijkt op een big big-bag van 6m3. Deze containerzak plaatst u in de container en u vouwt deze helemaal uit. De straps of touwen die aan de containerzak zitten plaatst u over de zijkanten van de container. Er verschijnt nu ook een doorzichtige zak ook deze moeten u helemaal uitvouwen.

Asbest (dak) platen in de container plaatsen

U kunt nu de asbest golfplaten voorzichtig in de container plaatsten. Ribbel in ribbel anders heeft u de kans dat het niet past. Doe dit heel voorzichtig zonder te schuiven, want er mogen geen deeltjes vrijkomen!

Inliner sluiten

De doorzichtige zak vouwt u als het ware dicht als een cadeautje. Zorg ervoor dat de zak alles goed afdekt en dat er geen open plekken meer zijn.

De Inliner kunt u nu afsluiten met de straps (veters en lussen). U begint bij het hoge gedeelte te knopen en u gaat zo door tot aan het lage gedeelte. Let hierbij ook weer goed op dat er geen open ruimtes meer zijn. Tenslotte doet u dwars over de naad Duck tape, zodat het geheel goed afgesloten is.

Voor het asbest afvoeren is het belangrijk de bijgeleverde inliner goed te sluiten, hiervoor is een video beschikbaar.

Asbest inliner sluiten instructies

Kleine hoeveelheden

Heeft u maar een kleine hoeveelheid, bijvoorbeeld een paar plafondplaten of een vensterbank. Of losliggend vloerzeil en vloertegels dit mag u soms onder strenge voorwaarden ook zelf verwijderen. Vraag hiervoor informatie aan bij uw gemeente.

Bestellen container

Een Asbestcontainer besteld u bij ons gemakkelijk online, u kiest de gewenste container via onze website of als u direct wilt bestellen klik dan hier: asbest container huren.

U vult de gevraagde gegevens in en betaald online via de beveiligde iDEAL omgeving. U kunt zelf een plaatsingsdatum en voorkeurstijd kiezen. U kunt hierbij ook aangeven waar u de container geplaatst wilt hebben.

Levering container

Wij leveren containers door heel Nederland. U kunt deze tot een dag van te voren bij ons bestellen. De chauffeur belt u indien gewenst 10 minuten voor het plaatsen. Wij kunnen de container ook plaatsen zonder uw aanwezigheid.

Doordat u van te voren kan aangeven waar u de container geplaatst wil hebben, bijvoorbeeld door ons een foto te sturen. U vult de container op uw gemak deze mag 6 weken huurvrij bij u op de stoep staan. Vergeet niet de zak tussentijds steeds luchtdicht af te sluiten.

Indien de container vol is en klaar staat om opgehaald te worden kunt u dit bij ons aangeven. Dit kan telefonisch, per email, Facebook Messenger of via WhatsApp. Wij komen de container dan op de volgende werkdag afvoeren.

Asbest in huis laten verwijderen

Laat een asbestinventarisatie doen

Gaat u in een huis die voor 1994 is gebouwd klussen, renoveren, verbouwen en/of aanbouwen. Dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten doen. Onze deskundige partner Van Santen advies kan onderzoeken of er asbest in uw huis zit. Indien van Santen advies een verdacht materiaal aantreft nemen ze een monster, dat wordt dan getest in hun eigen laboratorium. Als er asbest aangetroffen wordt, volgt er een verwijderplan.

Wij werken samen met een gecertificeerde saneerbedrijf. Dit bedrijf neemt alles voor u uit handen. Van de melding doen bij de gemeente tot het veilig verwijderen van het asbest en ervoor zorgen dat het veilig wordt afgevoerd. Na de verwijdering volgt er altijd een nacontrole. Hierbij wordt er gemeten of er geen asbestvezels zijn achtergebleven in de woning.

Wat is de eindbestemming van asbest?

Het ingezamelde asbest wordt gestort op speciale stortplaatsen. Er zijn op dit moment nog geen andere manieren om het veilig te verwerken.

Wil je dit product bestellen?

Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected] of 085-029 24 10.

Niet gevonden wat je zoekt?

Onze klantenservice staat voor je klaar om ook voor jouw project een passende oplossing te zoeken.