İçeriğe atla
🚚 Yeni: Belirli bölgelerde Cumartesi teslimatı!

Wat is asbest en waarom is asbest zo gevaarlijk voor de gezondheid?

Tuesday 25 September 2018'de Maurice Hagen tarafından yayınlandı

Asbest is in de jaren 70 en 80 veelvuldig gebruikt voor velerlei toepassingen. Het is één in de natuur voorkomend mineraal (silicaten). In ons land is vooral witte, blauwe en bruine asbest gebruikt en opgebouwd uit fijne, microscopisch kleine vezels.

Asbest wordt verwerkt met een bindmiddel zoals cement, lijm/gips en karton. Door de jaren heen wordt het bindmiddel aangetast en in sommige gevallen blijft er niets meer van het bindmiddel over en komen er vezels vrij, die bijzonder schadelijk zijn voor de gezondheid. Inademing van deze asbestvezels moet beslist worden voorkomen. Het behoort daarom op een bijzondere manier te worden aangeboden in een niet luchtdoorlatende dubbele verpakking. Hier mag beslist geen stofverspreiding optreden, dat waarneembaar is.

Het meeste asbest wat aangeboden wordt, bestaat uit cement-golfplaten. De asbestvrije cementplaten zijn te herkennen aan de opdruk NT. Dit staat gedrukt op de voorlaatste golf van de plaat. Asbest behoort via tussenopslag op de milieustraat terecht te komen en kan alleen via laboratoriumanalyse uitsluitsel geven. Mocht u twijfelen of het asbest is, neemt u a.u.b. contact op met een afvalspecialist, die met een juiste oplossing komt om dit zeer gevaarlijk materiaal op een juiste manier te laten verwijderen.

O.a. van Santen Advies is gespecialiseerd in het ontzorgen van opdrachtgevers bij het saneren van asbest en het begeleiden bij sloopprojecten. Onder één dak vindt u alle expertise en ervaring voor een efficiënte, kostenbesparende en zorgvuldige voorbereiding, uitvoering en afronding. Voor bedrijven, particulieren, instanties en asbestsaneringsbedrijven zijn we een adviseur die van grote toegevoegde waarde is.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.