Преминете към съдържанието
🚚 Ново: доставка в събота в избрани региони!

Houtrecycling

Публикувано на Saturday 07 July 2018 от Maurice Hagen

Hout komt voornamelijk vrij uit bouw- en sloopwerkzaamheden. Afval- en sloophout wordt aangeleverd in de kwaliteitssoorten A-, B-, en C-hout. Bij de acceptatie wordt het hout gesorteerd op kwaliteit. De verschillende houtsoorten worden vervolgens door middel van de houtrecyclinginstallaties verkleind tot houtsnippers.

De hoogwaardige houtfractie, A-hout, wordt nuttig toegepast als secundaire grondstof in de houtvezel- en spaanplaatindustrie. Houtfracties met een lagere kwaliteit, B-hout en C-hout, worden ingezet als biobrandstof voor het opwekken van duurzame energie in bio-energiecentrales in binnen- en buitenland.

Houtrecyclinginstallatie

Er zijn diverse bedrijven, die kort geleden een nieuwe hout recycling installatie (HRI) in gebruik hebben genomen. Een voorbeeld: een 142 meter lange installatie heeft een verwerkingscapaciteit van maar liefst 70.000 kilogram per uur.

De huidige economie staat voor verantwoord en milieubewust recyclen. Nieuwe houtrecyclinginstallaties leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de productie van groene energie.

De houtrecyclinginstallaties verwerken afvalhout (zogenoemd B-hout) tot houtsnippers. B-hout - bouw- en sloophout en afval van de houtverwerkende industrie - werden vroeger als afval gezien. Tegenwoordig wordt B-hout veelal bewerkt tot brandstof voor bio-energiecentrales. De houtsnippers uit de houtrecyclinginstallatie worden verbrand in de bio-energiecentrale en wekt daarmee groene stroom op.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.

скорошни публикации