Ga naar inhoud
Klaar voor een frisse start dit voorjaar? Ruim op met een container van Afzetbak.nl!

Afvalcontainer huren?
Vandaag besteld, morgen geleverd!

Afzetbak.nl persoon
Afzetbak grond icoon
Voor 23:59 besteld: morgen bezorgd*
Levering door heel Nederland
Particulier & zakelijk

Container huren

Via Afzetbak.nl kan je eenvoudig en snel een afvalcontainer bestellen voor het afvoeren van jouw afval. Jij kan je bezig houden met de sloop en/of verbouwing, en wij verwerken jouw afval.

Op basis van welke soort afval je wilt afvoeren kies je een container. De prijs voor het huren van een container hangt namelijk af van het formaat & de afvalstroom. Een container huren bij Afzetbak.nl is een all-in tarief (voor het plaatsen van de container, container ophalen, verwerken van afval en milieutoeslag).

Puin container huren

Puin container

Aan het slopen en moet er puin afgevoerd worden? Kies dan een puin container voor puin, beton en tegels die je wilt afvoeren. Door het zelf te scheiden van puin en bouw- en sloopafval ben je namelijk voordeliger uit. Lees meer over puin.

Bestel in 4 stappen een container

Bij Afzetbak.nl bestel je in een paar simpele stappen een container voor jouw klus. Met een groots aanbod aan afvalstromen en formaten containers is er altijd een container beschikbaar voor jouw klus.

 1. 1. Kies je container

  Kies je afvalstroom, formaat container & voorkeurs leveringsdatum en tijdvak.

 2. 2. Container wordt geleverd

  Onze chauffeur plaatst de container met de vrachtwagen op je gewenste locatie.

 3. 3. Vullen maar

  Jij voert je klus uit & vult de container met je gekozen afvalstroom.

 4. 4. Container laten ophalen

  Klaar met de klus of is de container vol? Laat hem door ons ophalen of wisselen.

Afzetbak.nl reviews

Reviews van onze klanten

Terugkoppeling m.b.t. bestellen, plaatsen en ophalen werkt super.

Prima service.

Mooi op zijn plaats gezet en op tijd opgehaald

Alles over afvalcontainers

Afvalcontainers zijn er in verschillende vormen en maten. Maar voor welke klus is een afvalcontainer, portaal container, rolcontainer, vuilnisbak, kliko, afzetcontainer of afzetbak nou te gebruiken? In dit bericht lees je er alles over!

Wat is een afvalcontainer?

Een afvalcontainer is een verzamelnaam voor het verzamelen van kleinere hoeveelheden afval totdat deze wordt opgehaald door een afvalverwerker. Er zijn namelijk afvalcontainers voor huisafval en organisch afval, maar ook grotere containers voor andere klussen zoals verbouwen, opruiming of tuin renovatie.

De afvalcontainer is in veel verschillende formaten beschikbaar, zo heb je voor elke klus het juiste formaat container.

Portaal container of afzetcontainer

Deze portaal- of afzetcontainers zijn geschikt voor de grotere klussen. Deze containers zijn namelijk beschikbaar vanaf 3m3 tot zelfs 40m3. Afhankelijk van het soort klus kunnen er verschillende afvalstromen uitkomen. Voor elke afvalstroom is een ander tarief, dit heeft met de verwerking/recyclingskosten te maken.

Veel particulieren en bedrijven gebruiken deze portaal containers voor het afvoeren van afval, ze worden namelijk door een container verhuur bedrijf bij jou op locatie geplaatst. Zodra de portaal container vol zit, zal een chauffeur langs komen om de container op te halen. Vervolgens zal hij/zij rijden naar de dichtstbijzijnde recycling locatie om daar je afval te laten verwerken.

Rolcontainer, kliko of vuilnisbak

Een rolcontainer (ook wel kliko of vuilnisbak genoemd) is bijna bij elk huis te vinden. De grootte van deze containers varieert van 20 liter tot zelfs 240 liter, en voor bedrijven tot 1600 liter. Meestal wordt het afval uit deze containers naar een stortplaats gebracht. Voor particulieren is de rolcontainer bij huis in meeste gevallen geregeld door de gemeente, maar bedrijven dienen bij een goedgekeurd bedrijf de rolcontainer voor bedrijfs- en/of restafval zelf te regelen.

Ondergrondse container

Een ondergrondse vuilnisbak staat voornamelijk bij gebouwen waar veel huishoudens of bedrijven gevestigd zijn. Deze container wordt namelijk op een vaste plek geplaatst. Zoals de naam het al zegt, is deze vanaf de weg te benaderen door de persoon die zijn/haar afval kwijt wilt. Het afval zal vervolgens onder de grond tijdelijk worden opgeslagen. Zodra de container bijna vol zit, zal het recyclingbedrijf een melding ontvangen en de container zo snel mogelijk legen. Het ziet er netjes uit en is hygiënisch. Je bespaart ook enorm veel ruimte en je hebt minder geuroverlast.

De voordelen van afvalcontainers

Afvalcontainers hebben veel voordelen. Ze zijn onder andere:

 • gemakkelijk te gebruiken
 • perfect voor het verwijderen van kleine en grote hoeveelheden afval in één keer
 • kunnen bijna overal worden geplaatst
 • bestaan in verschillende maten (van 120 liter tot 40m3)

Hoe kies je de juiste afvalcontainer voor jouw behoeften

Nu je de soorten afvalcontainers kent, is het tijd om te leren hoe je de juiste kiest voor jouw behoeften. De grootte van de container is uiteraard een belangrijke factor om te overwegen. Maar er zijn ook andere dingen waar je rekening mee moet houden, zoals:

 • waar wordt de container geplaatst?
 • hoe vaak moet hij geleegd worden?
 • wat voor soort afval wordt erin gedeponeerd?

Afvalcontainer huren als particulier

Of het nu gaat om een afzetcontainer, of een rolcontainer. Bij Afzetbak.nl is een afvalcontainer huren als particulier mogelijk. Via de website bestel je eenvoudig de juiste container voor jouw klus. Hierbij heb je de keuze uit verschillende afvalstromen en formaten portaalcontainers.

Hoe je jouw afval kunt weggooien in een afvalcontainer

Nadat je de perfecte afvalcontainer voor jouw behoeften hebt gekozen, is het tijd om te leren hoe je jouw afval op de juiste manier kan verwijderen. Hier zijn enkele tips:

 • zorg ervoor dat alle scherpe voorwerpen in kranten of karton worden gewikkeld voordat ze in de afvalcontainer worden geplaatst.
 • als je vloeibaar afval verwijdert, zorg er dan voor dat je het in een lekvrije omgeving afsluit voordat je het in de container plaatst.
 • voorkom dat de container te vol is, als het volgens de chauffeur te gevaarlijk is om met de container te rijden, kunnen er extra kosten voor een lose rit in rekening worden gebracht.

En dat is het! Met deze tips in gedachten, ben je zeker van een probleemloze ervaring met het huren van een afvalcontainer.

Afvalcontainers
Logo Vakslopers

Vakslopers is een landelijk opererend bedrijf. Afzetbak ontzorgd ons volledig door verspreid over het hele land onze afvalstromen voor een scherp tarief op een correcte wijze af te voeren. Tevens denken ze mee om op een verantwoorde manier zoveel mogelijk stromen direct vanaf de slooplocatie in te zetten voor hergebruik en recycling.

Afvalcontainers

Afvalcontainers zijn een handige manier om afval op te ruimen en af te voeren. Er zijn verschillende formaten beschikbaar, variërend van 3m3 tot 40m3. Hierdoor is er altijd een container die aansluit bij de hoeveelheid afval die je hebt.

Afval afvoeren gaat eenvoudig door het te plaatsen in een afvalcontainer die je huurt. Je kunt de container laten leveren op de locatie waar je het afval wilt verwijderen, en wanneer de container vol is, kun je hem laten ophalen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het vervoer van het afval naar een verwerkingslocatie.

Afvalcontainers zijn ook geschikt voor verschillende soorten projecten. Zo zijn ze bijvoorbeeld uitermate geschikt voor renovatie- of verbouwingsprojecten, waarbij er vaak veel bouwafval ontstaat. Ook voor het opruimen van huisraad zijn afvalcontainers een uitkomst, omdat je hiermee snel en efficiënt van oude spullen af kunt.

Reviews
2856
Actief in recycling
26 jaar

Veel gestelde vragen

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem, onze klantenservice staat voor jou klaar!

Wat kost een afval container huren?

De prijs begint bij € 149,- maar dit is afhankelijk van het formaat en de afvalstroom van de container die u wilt huren.

Om zeker te weten wat de prijs van een afvalcontainer huren is, raden wij u aan gebruik te maken van de afvalcontainer huren keuzehulp. Middels de keuzehulp komt u er eenvoudig achter hoeveel het huren van een afzetcontainer kost.

Waar kan ik goedkoop een container huren?

Een goedkope afvalcontainer huren? Dat doet u eenvoudig, snel en goedkoop via Afzetbak.nl. Jarenlange ervaring in container verhuur door heel Nederland. Geen verborgen kosten middels de all-in tarief, vanaf € 149,-.

Welke container moet ik huren?

Voor de meeste klussen is het handig om voor een 6m3 formaat te gaan. Om er zeker van te zijn dat je voldoende ruimte hebt in de afvalcontainer, kan je gebruik maken van de afvalcontainer huren keuzehulp of contact opnemen met de klantenservice.

Ook moet je rekening houden met het afval dat je wilt afvoeren. Per afvalstroom hebben wij op de site vermeld welke materialen er wel en niet zijn toegestaan.

Wat gebeurt er bij verkeerde materialen storten?

Het kan uiteraard voorkomen dat iemand per ongeluk materialen afvoert die niet voldoen aan de regels. Gelukkig hoeft u niet zelf de container in te duiken om deze stoffen te verwijderen, daar zorgen wij uiteraard voor. In dat geval moet u wel rekenen op aanvullende kosten. Mocht dit het geval zijn zullen we u daarvan op de hoogte stellen.

Wat is een afzetcontainer?

Een afzetcontainer is een afvalcontainer welke geplaatst wordt bij u op locatie. Een goede, snelle en veilige oplossing voor het gescheiden inzamelen van bouwafval, sloopafval, puin, groenafval en zand. Dit kan in de formaten 10m³ (gesloten), 20m³, 40m³, 6m³, 10m³ & 3m³, hierdoor kunnen zoveel particulieren & bedrijven een afzetcontainer huren bij Afzetbak.nl. In een afzetcontainer kunnen verschillende afvalstromen gedumpt worden, zoals grofvuil, puin, tuinafval en nog meer.

Wat is afvalcontainer huren?

Wanneer je een afvalcontainer huurt, kies je een container van een bepaalde grootte die past bij jouw behoeften. Deze container wordt op een afgesproken tijd en locatie geleverd. Je kunt de container vullen met het toegestane afval en zodra de container vol is of je klaar bent met het gebruik, wordt de container weer opgehaald. Het afval wordt vervolgens op een verantwoorde manier verwerkt.

Bij het huren van een afvalcontainer zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder diverse containergroottes en afvalsoorten zoals gemengd bouwafval, groenafval, puin, en hout. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welk type afval je hebt en wat de regels zijn voor het scheiden van afval. Het huren van een afvalcontainer is een praktische en kosteneffectieve oplossing voor jouw afvalbeheer bij grotere projecten, en helpt je ook om te voldoen aan milieuwetgeving en draagt bij aan een schonere en veiligere omgeving.

Kan ik een afvalcontainer huren als particulier?

Bij Afzetbak.nl is het mogelijk om als particulier een container te huren voor het afvoeren van uw afval. Door een goedkope container te huren, bespaart u veel ritjes richting de afvalstort in uw gemeente.

Wanneer particulieren een afvalcontainer huren bij Afzetbak.nl, worden zij ontzorgt. Afzetbak.nl gaat namelijk voor de beste service voor alle klanten, ongeacht of u zakelijk of als particulier een container huurt.

Voor wie is een afvalcontainer geschikt?

Een afvalcontainer huren is geschikt voor particulieren en bedrijven die zich bezig willen houden met klussen, verbouwen of afval afvoeren.

Wanneer u een afvalcontainer huurt, hoeft u namelijk niet zelfstandig naar de stort te rijden om het afval af te voeren. Door het plaatsen van een container via Afzetbak.nl, wordt dit voor u geregeld. De container wordt op het gewenste moment geplaatst, daarna kunt u direct de container vullen met uw afval. Zodra de klus gedaan is, of de container vol zit, vraagt u een ophaal aan. Wij zullen vervolgens de container ophalen en het afval recyclen.

Welke formaat container heb ik nodig?

Wanneer je veel afval hebt af te voeren is het voordeligst om een 3㎥ t/m 40㎥ container te huren. Deze wordt geplaatst en u vult deze met uw afval. Deze containers zijn beschikbaar in de afvalstromen: grofvuil, bouw en sloopafval, puin, tuinafval, hout, dakafval, groen & zand/grond.

Als u een kleine hoeveelheid moet afvoeren (1㎥ t/m 3㎥) bestelt u een Big Bag voor afval. Deze wordt per post verstuurd, welke wij vervolgens weer komen ophalen en uw afval recyclen.

Heeft u als bedrijf regelmatig afval? Dan huurt u een rolcontainer. Met een rolcontainer kunt u bedrijfsafval en/of papier/karton eenvoudig laten afvoeren. Dit kan middels een frequentie- of op afroep lediging.

Hoe snel kan ik een container huren?

Wanneer u op werkdagen voor 16:30 uur een container huurt, kan deze de eerst volgende werkdag al geleverd worden.

Rond de feestdagen kan het langer duren voordat een container geplaatst of opgehaald kan worden. Dit zullen wij verwerken op onze website, hierdoor ziet u altijd de actuele bezorg en ophaal tijden op de website.

Wanneer een container bestellen?

Om er zeker van te zijn dat u de container geplaatst is wanneer u gaat klussen, raden wij aan de container minimaal 1 week van te voren te bestellen. Het kan namelijk zijn dat er meerdere mensen last-minute een container gaan huren.

Ook is het handig om de container 1 dag voor de werkzaamheden te laten plaatsen, hierdoor kunt u direct 's ochtends beginnen met het plaatsen van uw afval in de container. Hierdoor heeft u het afval niet 2x in uw handen.

Hoe lang heb ik een container nodig?

Gemiddeld staat een gehuurde container 2 weken op locatie. Maar mocht u de container langer nodig hebben als 2 weken, geen probleem, de gehuurde container mag tot 6 weken huurvrij geplaatst blijven. Daarna rekenen wij extra kosten voor de huur van de afvalcontainer. Hierover zullen wij u minimaal 1 week van te voren over informeren.

Is er borg op containerverhuur?

Nee, bij een container huren via Afzetbak.nl hoeft u geen borg te betalen.

Kan ik rekenen op extra of onverwachtte kosten?

Wanneer u zich aan de spelregels van container verhuur houdt, krijgt u geen extra kosten. De prijzen op de website van Afzetbak.nl zijn namelijk all-in tarieven.

De spelregels/voorwaarden staan vermeld op onze website bij de gekozen container, denk aan welke materialen er in de container mogen, het formaat en eventueel overbeladen.

Kan ik een gehuurd container laten wisselen voor een nieuwe?

Ja, dit is mogelijk. Wanneer uw gehuurde afvalcontainer eerder vol is bestelt u een (nieuwe) afvalcontainer. Dit doet u middels het invullen van het ophaal formulier, waarbij u de keuze hebt om de container te laten wisselen.

Bij een wissel brengen wij de kosten voor de extra container in rekening.

Afval container plaatsen middels een vrachtwagen

Afval container huren

Afval container huren via Afzetbak.nl is een handige oplossing voor iedereen die zijn afval op een efficiënte en gemakkelijke manier wil verwijderen. Of het nu gaat om een verbouwing, een groot evenement of gewoon een grote hoeveelheid afval in huis, Afzetbak.nl biedt een ruime keuze aan afvalcontainers voor elke situatie.

Bovendien kan je de afval container huren voor een periode van 1 dag t/m 6 weken (huurvrije periode) en wordt deze afgeleverd en opgehaald op een tijdstip dat jou uitkomt. Dit alles maakt Afzetbak.nl de perfecte keuze voor iedereen die zijn afval op een snelle en gemakkelijke manier wilt verwijderen in heel Nederland.

Welke container huren

Als je van plan bent om een container te huren, is het belangrijk om te weten wat voor soort afval je wilt laten verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld bouwafval, huishoudelijk afval of grofvuil zijn. De hoeveelheid afval is ook van belang, want hoe groter de hoeveelheid, hoe groter de container moet zijn. De prijs van de container wordt daarnaast bepaald door het soort afval en de hoeveelheid ervan. Als je bijvoorbeeld een grote hoeveelheid bouwafval wilt laten verwijderen, zal de prijs hiervan hoger zijn dan wanneer je een kleine hoeveelheid puin afval wilt laten verwijderen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat je wilt laten verwijderen voordat je een container huurt.

Extra kosten container huren

Als je een container wilt huren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen extra kosten krijgt. Dit kan je heel eenvoudig zelf in de gaten houden, op basis van de informatie welke wij beschikbaar stellen op de website.

Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat de container niet overbeladen wordt. Houd je ook aan de acceptatielijst van de afvalstroom die geldt voor de bestelde afvalcontainer. Zo weet je zeker dat je alleen het afval in de container doet dat ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd. Daarnaast is de huurperiode van een container van belang, vraag daarom op tijd een ophaalverzoek aan.

Afvalbak huren

Als jij een afvalbak wilt huren bij Afzetbak.nl, heb je de keuze uit verschillende afvalstromen. Zo heb je altijd een passende oplossing voor het afval dat je wilt verwijderen. De afvalbakken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je altijd een bak kunt huren die aansluit op jouw afvalbehoefte. De afvalbakken worden door heel Nederland geleverd, dus je kunt overal in het land gebruik maken van deze service. En als je vandaag bestelt, wordt de afvalbak de volgende werkdag al bij je geleverd. Zo heb je snel en gemakkelijk een professionele oplossing voor je afvalprobleem.

Kies de juiste container

Bij het kiezen van de juiste container voor het afvoeren van afval is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende afvalstromen die je hebt. Er zijn bepaalde materialen die niet in de container mogen en andere die wel toegestaan zijn. Controleer daarom altijd de regels voor wel en niet toegestane afvalmaterialen voordat je een container huurt.

Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen hoe groot de container moet zijn. Het formaat van de container moet aansluiten bij de hoeveelheid afval die je wilt afvoeren. Als je veel afval hebt, is het verstandig om een grotere container te huren. Meerdere containers kunnen ook nuttig zijn als je de afvalstromen wilt scheiden. Dit kan helpen om kosten te besparen en om te zorgen dat het afval op de juiste manier wordt afgevoerd.