Ga naar inhoud
Klaar voor een frisse start dit voorjaar? Ruim op met een container van Afzetbak.nl!

Groen container huren

Vandaag besteld, morgen geleverd!

Een groen container huren doe je eenvoudig en snel via Afzetbak.nl. Vandaag besteld? Morgen geleverd!

Met lage all-in prijzen kan je in heel Nederland een afvalcontainer huren. Op werkdagen voor 16:30 uur bestelt, volgende werkdag geleverd.

Afzetbak grond icoon
Voor 23:59 besteld: morgen bezorgd*
Levering door heel Nederland
Particulier & zakelijk

Beschikbare groen containers

Voor de afvalstroom groen hebben wij containers beschikbaar in 3 verschillende formaten.

Indien je niet weet welk formaat container je moet kiezen, kan je contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen jou helpen met het kiezen van het juiste formaat container voor groen.

Extra informatie groen

Om het afval zo goed mogelijk te scheiden hebben wij per afvalstroom aangegeven welke materialen er in wel en niet in een groen container mogen.

Wat mag er in een groen container?

 • bladeren
 • planten en struiken
 • takken

Wat mag er niet in een groen container?

Enkel de producten welke staan vermeld in de "wat mag er in een groen container"-lijst mogen worden afgevoerd in de container voor groen. Hieronder noemen wij enkele voorbeelden van producten/materialen welke niet zijn toegestaan:

 • matrassen / toppers (inleveren bij de milieustraat)
 • asbest (speciale inzameling asbest)
 • asbest lijkend (speciale inzameling asbest)
 • autobanden (inleveren bij de milieustraat)
 • chemisch afval (inleveren bij de milieustraat)
 • dakafval (aparte container voor dakafval bestellen)
 • gasbeton (aparte container bouw en sloop)
 • gevaarlijk afval (inleveren bij de milieustraat)
 • gibo (aparte container bouw en sloop)
 • gips (aparte container bouw en sloop)
 • glas (aparte container bouw en sloop)

Groenafval container huren

Een groenafval container huren is een handige manier om het groenafval uit jouw tuin of omgeving op een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na het snoeien van bomen en het verwijderen van takken, maar ook na het opruimen van je tuin na de winter. Het huren van een groenafval container kan eenvoudig geregeld worden bij een afvalverwerkingsbedrijf zoals Afzetbak.nl.

Er zijn vaak verschillende afmetingen containers beschikbaar om aan te passen aan jouw behoeften. Het is belangrijk om te onthouden dat alleen biologisch afbreekbaar groenafval in de container mag worden gestopt, zoals bladeren, takken en gras. Hout, steen en plastic mogen niet in de container worden gedaan.

Groenafval uit tuinverbouwing

Bij een tuinverbouwing kan er vaak veel groenafval ontstaan, zoals takken, bladeren en grond. Het afvoeren van dit groenafval kan soms een uitdaging zijn, vooral als het om grote hoeveelheden gaat. Een handige oplossing hiervoor is het gebruik van een afzetcontainer voor groenafval. Dit is een container die op jouw terrein geplaatst kan worden, waar je het groenafval in kunt doen.

Wanneer de container vol is, halen wij de container ophalen en verwerken we het groenafval op een milieuvriendelijke manier. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het transport van het groenafval en kan je gerust aan de slag met je tuinverbouwing. Let wel op dat alleen biologisch afbreekbaar groenafval in de container mag worden gestopt, zoals bladeren, takken en gras. Hout, steen en plastic mogen niet in de container worden gedaan.

Onze werkwijze

Ben je aan het verbouwen en wil je van jouw afval af zonder ritjes te maken richting de afvalstort? Dat kan, door het huren van een afvalcontainer (ook wel afzetbak genoemd)!

Een afvalcontainer, in de formaten 3m3 t/m 40m3, wordt namelijk door ons geplaatst bij jou op locatie. Deze kan je vullen met het afval van de gekozen afvalstroom. Als de container vol is, kan je een ophaal verzoek indien en gaan wij de afvalcontainer weer ophalen.

Jouw afval wordt vervolgens bij een van onze verwerkingslocaties gescheiden om daarna verder hergebruikt te worden.

Dit alles in vijf eenvoudige stappen.

Meer info over de werkwijze

Veel gestelde vragen

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem, onze klantenservice staat voor jou klaar!

Wat kost het huren van een groencontainer?

Een groen container huren is al mogelijk vanaf € 198,-. Wij hebben goedkope groencontainers beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³ & 10m³.

Afhankelijk van het formaat groen container die u nodig hebt wordt de prijs bepaald. Kies daarom een container welke voldoende ruimte heeft, dit bespaart u een 2de groen container bestellen.

Wat mag er in een groen container?

In een groen container mag je onder andere takken, planten en struiken & bladeren afvoeren.

Er zijn ook bepaalde items welke niet in een groen container afgevoerd mogen worden. Deze staan vermeld tijdens het bestelproces van de container, let hier alstublieft goed op.

Groen container huren als particulier

Particulieren kunnen bij Afzetbak.nl een container huren voor het afvoeren van groen. Wij zorgen voor het plaatsen, afvoeren en verwerken van uw groen.

Wij plaatsen dagelijks afvalcontainers door heel Nederland. Ook voor het afvoeren van groen hebben wij de oplossing voor u als particulier, dit kunt u bij Afzetbak.nl aanvragen door een groencontainer huren.

Groen container voor bedrijven

Als bedrijf kunt u een groen container huren bij Afzetbak.nl. Wij zorgen ervoor dat de container volgens afspraak wordt geplaatst, en u kunt zich bezig houden met het uitvoeren van uw (sloop)werkzaamheden.

Voor elke klus in Nederland kunt u Afzetbak.nl inschakelen, wij leveren namelijk door heel Nederland groen containers voor de zakelijke markt.

Hoe werkt het huren van een groen container?

Het huren van een groen container is eenvoudig zelf online te regelen. Via de website Afzetbak.nl kies je de juiste container voor jouw klus, in dit geval gaat het om een groen container.

Kies vervolgens het formaat groen container, deze is beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³ & 10m³.

Vervolgens geeft u aan waar en wanneer de afvalcontainer voor groen geplaatst kan worden. Wij zullen de container op het gewenste moment proberen te plaatsen.

Zodra de afvalcontainer geplaatst is vult u deze met het groen. De container mag 6 weken op locatie blijven staan, maar als u eerder klaar bent kan de container eerder opgehaald worden. Dit doet u middels een ophaalverzoek, hierover heeft u per email instructies ontvangen. Het is ook mogelijk om via het klantenportaal een ophaalverzoek in te dienen.

Op de dag dat wij de groen container gaan ophalen hoeft u zelf niet aanwezig te zijn, mits de chauffeur de container zelfstandig kan ophalen.

Groen container huren van 1 dag tot 6 weken

Bij Afzetbak.nl kunt u een container huren voor het afvoeren van groen, standaard zit er 6 weken huur inbegrepen bij het all-in tarief.

Heeft u de container voor een langer periode nodig? Dat is mogelijk: hiervoor rekenen wij een extra huur van €2,50 excl btw per werkdag (na de huurvrij periode van 6 weken).

Wilt u de container maar voor 1 dag huren? Ook dat is mogelijk, maar het all-in tarief blijft hierbij gelijk. U kunt na plaatsen van de bestelling direct een ophaal aanvragen door het ophaalformulier in te vullen, deze is beschikbaar na het plaatsen van een bestelling voor de groen container en zal ook per email worden toegestuurd.

Afzetbak.nl reviews

Reviews van onze klanten

Alles ging volgens afspraak ik ben heel tevreden .

Top service.

Hele goede service . Ik kan het iedereen aanbevelen