Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Hout container huren

Vandaag besteld, morgen geleverd!

Een hout container huren doe je eenvoudig en snel via Afzetbak.nl. Vandaag besteld? Morgen geleverd!

Met lage all-in prijzen kan je in heel Nederland een afvalcontainer huren. Op werkdagen voor 16:30 uur bestelt, volgende werkdag geleverd.

Afzetbak grond icoon
Voor 23:59 besteld: morgen bezorgd*
Levering door heel Nederland
Particulier & zakelijk

Beschikbare hout containers

Voor de afvalstroom hout hebben wij containers beschikbaar in 5 verschillende formaten.

Indien je niet weet welk formaat container je moet kiezen, kan je contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen jou helpen met het kiezen van het juiste formaat container voor hout.

Extra informatie hout

Om het afval zo goed mogelijk te scheiden hebben wij per afvalstroom aangegeven welke materialen er in wel en niet in een hout container mogen.

Wat mag er in een hout container?

 • board-spaan- en vezelplaat
 • deuren
 • geperst of geplastificeerd hout
 • geschilderd hout
 • geverfd hout
 • hang en sluitwerk
 • kozijnen
 • pallets
 • spijkers
 • sponningen

Wat mag er niet in een hout container?

Enkel de producten welke staan vermeld in de "wat mag er in een hout container"-lijst mogen worden afgevoerd in de container voor hout. Hieronder noemen wij enkele voorbeelden van producten/materialen welke niet zijn toegestaan:

 • matrassen / toppers (inleveren bij de milieustraat)
 • autobanden (inleveren bij de milieustraat)
 • bomen (aparte container tuinafval)
 • gewolmaniseerd hout (aparte container bouw en sloop)
 • geïmpregneerd hout (aparte container bouw en sloop)
 • glas
 • snoeiafval (aparte container tuinafval)
 • stronken (aparte container tuinafval)
 • takken (aparte container tuinafval)
 • verduurzaamd hout (aparte container bouw en sloop)

Houtafval container

Bij een sloopproject of een verbouwing kan het voorkomen dat je hout dat uit een constructie komt wilt afvoeren. Dit hout wordt gezien als houtafval. Door je bouwafval en sloopafval goed te scheiden kan je geld besparen op je container, dit doe je door een speciale houtafval container te huren. Doordat je in deze container enkel hout mag deponeren, scheelt het ons in recycling tijd waardoor de container goedkoper is vergeleken met een gemengde bouw- en sloopafval container.

Houtafval container huren

Een houtafval container huur je eenvoudig en snel bij Afzetbak.nl. Door de specifieke afvalstroom voor hout, bespaar je op de kosten van een container huren. Bestel je de container voor houtafval vandaag, dan wordt deze de volgende dag bij je verbouwing, renovatie of bouwproject geplaatst.

Wat is houtafval?

Om er zeker van te zijn dat je niet een afkeur krijgt, zijn er enkele soorten hout dat je wel mag afvoeren in een houtafval container. Dit heeft te maken dat niet elk soort hout goed te recyclen is. Wat er in een houtafval container mag is: board-spaan- en vezelplaat, deuren, geperst of geplastificeerd hout, geschilderd hout, geverfd hout, hang en sluitwerk, kozijnen, pallets, spijkers, sponningen.

Onze werkwijze

Ben je aan het verbouwen en wil je van jouw afval af zonder ritjes te maken richting de afvalstort? Dat kan, door het huren van een afvalcontainer (ook wel afzetbak genoemd)!

Een afvalcontainer, in de formaten 3m3 t/m 40m3, wordt namelijk door ons geplaatst bij jou op locatie. Deze kan je vullen met het afval van de gekozen afvalstroom. Als de container vol is, kan je een ophaal verzoek indien en gaan wij de afvalcontainer weer ophalen.

Jouw afval wordt vervolgens bij een van onze verwerkingslocaties gescheiden om daarna verder hergebruikt te worden.

Dit alles in vijf eenvoudige stappen.

Meer info over de werkwijze

Veel gestelde vragen

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem, onze klantenservice staat voor jou klaar!

Wat kost het huren van een houtcontainer?

Een hout container huren is al mogelijk vanaf € 189,-. Wij hebben goedkope houtcontainers beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³, 10m³, 20m³ & 40m³.

Afhankelijk van het formaat hout container die u nodig hebt wordt de prijs bepaald. Kies daarom een container welke voldoende ruimte heeft, dit bespaart u een 2de hout container bestellen.

Wat mag er in een hout container?

In een hout container mag je onder andere geschilderd hout, deuren, sponningen, kozijnen, board-spaan- en vezelplaat, geperst of geplastificeerd hout, pallets, geverfd hout, spijkers & hang en sluitwerk afvoeren.

Er zijn ook bepaalde items welke niet in een hout container afgevoerd mogen worden. Deze staan vermeld tijdens het bestelproces van de container, let hier alstublieft goed op.

Hout container huren als particulier

Particulieren kunnen bij Afzetbak.nl een container huren voor het afvoeren van hout. Wij zorgen voor het plaatsen, afvoeren en verwerken van uw hout.

Wij plaatsen dagelijks afvalcontainers door heel Nederland. Ook voor het afvoeren van hout hebben wij de oplossing voor u als particulier, dit kunt u bij Afzetbak.nl aanvragen door een houtcontainer huren.

Hout container voor bedrijven

Als bedrijf kunt u een hout container huren bij Afzetbak.nl. Wij zorgen ervoor dat de container volgens afspraak wordt geplaatst, en u kunt zich bezig houden met het uitvoeren van uw (sloop)werkzaamheden.

Voor elke klus in Nederland kunt u Afzetbak.nl inschakelen, wij leveren namelijk door heel Nederland hout containers voor de zakelijke markt.

Hoe werkt het huren van een hout container?

Het huren van een hout container is eenvoudig zelf online te regelen. Via de website Afzetbak.nl kies je de juiste container voor jouw klus, in dit geval gaat het om een hout container.

Kies vervolgens het formaat hout container, deze is beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³, 10m³, 20m³ & 40m³.

Vervolgens geeft u aan waar en wanneer de afvalcontainer voor hout geplaatst kan worden. Wij zullen de container op het gewenste moment proberen te plaatsen.

Zodra de afvalcontainer geplaatst is vult u deze met het hout. De container mag 6 weken op locatie blijven staan, maar als u eerder klaar bent kan de container eerder opgehaald worden. Dit doet u middels een ophaalverzoek, hierover heeft u per email instructies ontvangen. Het is ook mogelijk om via het klantenportaal een ophaalverzoek in te dienen.

Op de dag dat wij de hout container gaan ophalen hoeft u zelf niet aanwezig te zijn, mits de chauffeur de container zelfstandig kan ophalen.

Hout container huren van 1 dag tot 6 weken

Bij Afzetbak.nl kunt u een container huren voor het afvoeren van hout, standaard zit er 6 weken huur inbegrepen bij het all-in tarief.

Heeft u de container voor een langer periode nodig? Dat is mogelijk: hiervoor rekenen wij een extra huur van €5,- excl btw per werkdag (na de huurvrij periode van 6 weken).

Wilt u de container maar voor 1 dag huren? Ook dat is mogelijk, maar het all-in tarief blijft hierbij gelijk. U kunt na plaatsen van de bestelling direct een ophaal aanvragen door het ophaalformulier in te vullen, deze is beschikbaar na het plaatsen van een bestelling voor de hout container en zal ook per email worden toegestuurd.

Informatie video's

Heb je vragen over het huren van een afvalcontainer? Wij hebben verschillende video's gemaakt met uitleg over het huren van een container.

Afzetbak.nl reviews

Reviews van onze klanten

Snelle levering, goede en vriendelijke communicatie

Hele goede service. Snelle levering en omwisselen voor nieuwe ook snel geregeld . Ging bij mij iets niet goed met opnieuw bestellen. Mail gestuurd en het werd meteen geregeld. Top service

Terugkoppeling m.b.t. bestellen, plaatsen en ophalen werkt super.