Ga naar inhoud
Klaar voor een frisse start dit voorjaar? Ruim op met een container van Afzetbak.nl!

Grofvuil container

Vandaag besteld, morgen geleverd!

Een grofvuil container huren doe je eenvoudig en snel via Afzetbak.nl. Vandaag besteld? Morgen geleverd!

Met lage all-in prijzen kan je in heel Nederland een afvalcontainer huren. Op werkdagen voor 16:30 uur bestelt, volgende werkdag geleverd.

Afzetbak grond icoon
Voor 23:59 besteld: morgen bezorgd*
Levering door heel Nederland
Particulier & zakelijk

Extra informatie grofvuil

Om het afval zo goed mogelijk te scheiden hebben wij per afvalstroom aangegeven welke materialen er in wel en niet in een grofvuil container mogen.

Wat mag er in een grofvuil container?

 • 15% vuilniszakken/huishoudelijk
 • aardewerk
 • bankstel
 • beddengoed
 • bestek
 • e-waste/elektrisch afval (geen batterijen & accu’s)
 • glas
 • glaswerk
 • hout
 • karton
 • kasten
 • kleding
 • lades
 • magnetron
 • meubels
 • oven
 • pannen
 • papier
 • plavuizen
 • potten
 • staal/ijzer
 • standaards
 • stenen
 • stoelen
 • vloerbedekking/laminaat
 • wasmachine/droger

Wat mag er niet in een grofvuil container?

Enkel de producten welke staan vermeld in de "wat mag er in een grofvuil container"-lijst mogen worden afgevoerd in de container voor grofvuil. Hieronder noemen wij enkele voorbeelden van producten/materialen welke niet zijn toegestaan:

 • matrassen / toppers (inleveren bij de milieustraat)
 • asbest (speciale inzameling asbest)
 • asbest lijkend (speciale inzameling asbest)
 • autobanden (inleveren bij de milieustraat)
 • chemisch afval (inleveren bij de milieustraat)
 • dakafval (aparte container voor dakafval bestellen)
 • gevaarlijk afval (inleveren bij de milieustraat)
 • koel/vrieskast

Grofvuil afvoeren

Het scheiden van afval heeft verschillende voordelen, waaronder de positieve impact op het milieu door verschillende materialen apart te verwerken, en waar mogelijk opnieuw te gebruiken. Maar niet alle soorten afval zijn eenvoudig van elkaar te scheiden, of de expertise ontbreekt om materialen in een duidelijke categorie te plaatsen. Deze producten kun je afvoeren in een grofvuil container. Ze zijn leverbaar in verschillende maten en inhoud. Laat grofvuil containers aan huis of op de werklocatie leeg bezorgen en weer vol ophalen om restafval snel en accuraat af te voeren.

Een grofvuil container is te bestellen vanaf 3 m³ tot aan 40 m³, met nog een aantal formaten daartussen. Wat prijs en ruimte zal een kleinere container gunstiger uitvallen, toch moet je zeker niet een te kleine bak bestellen. Een kubieke meter heeft een volume van 1 meter x 1 meter x 1 meter. Daar kun je flink wat plavuizen in kwijt, maar stoelen met poten nemen veel ruimte in die je niet kunt benutten. Door vooraf goederen te demonteren waar dat mogelijk is kun je meer materiaal afvoeren, maar je zult nooit iedere centimeter kunnen vullen. Een grotere grofvuil container kan dan toch voordeliger uitpakken in vervoerskosten omdat je minder containers nodig hebt voor het project.

Grofvuil container huren

Onze containers kunnen gebruikt worden voor het verwijderen van alle soorten grofvuil, zoals oude meubels, elektrische apparaten, bouwmaterialen en tuinafval. Het enige wat niet toegestaan is om af te voeren, is gevaarlijk afval zoals verf, batterijen en chemische producten. Met een landelijke dekking, kunnen wij ook bij jou in de regio containers leveren voor het afvoeren van grofvuil afval.

Bij Afzetbak.nl staan we bekend om onze uitstekende service. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met onze diensten. Als je vragen heeft of hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste grofvuilcontainer, staan onze medewerkers dagelijks voor je klaar.

Onze werkwijze

Ben je aan het verbouwen en wil je van jouw afval af zonder ritjes te maken richting de afvalstort? Dat kan, door het huren van een afvalcontainer (ook wel afzetbak genoemd)!

Een afvalcontainer, in de formaten 3m3 t/m 40m3, wordt namelijk door ons geplaatst bij jou op locatie. Deze kan je vullen met het afval van de gekozen afvalstroom. Als de container vol is, kan je een ophaal verzoek indien en gaan wij de afvalcontainer weer ophalen.

Jouw afval wordt vervolgens bij een van onze verwerkingslocaties gescheiden om daarna verder hergebruikt te worden.

Dit alles in vijf eenvoudige stappen.

Meer info over de werkwijze

Veel gestelde vragen

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem, onze klantenservice staat voor jou klaar!

Wat kost het huren van een grofvuilcontainer?

Een grofvuil container huren is al mogelijk vanaf € 270,-. Wij hebben goedkope grofvuilcontainers beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³, 10m³, 10m³ (gesloten), 20m³ & 40m³.

Afhankelijk van het formaat grofvuil container die u nodig hebt wordt de prijs bepaald. Kies daarom een container welke voldoende ruimte heeft, dit bespaart u een 2de grofvuil container bestellen.

Wat mag er in een grofvuil container?

In een grofvuil container mag je onder andere staal/ijzer, potten, pannen, bestek, lades, kasten, meubels, bankstel, stoelen, standaards, oven, wasmachine/droger, magnetron, glaswerk, aardewerk, hout, vloerbedekking/laminaat, plavuizen, 15% vuilniszakken/huishoudelijk, papier, karton, stenen, kleding, beddengoed, e-waste/elektrisch afval (geen batterijen & accu’s) & glas afvoeren.

Er zijn ook bepaalde items welke niet in een grofvuil container afgevoerd mogen worden. Deze staan vermeld tijdens het bestelproces van de container, let hier alstublieft goed op.

Grofvuil container huren als particulier

Particulieren kunnen bij Afzetbak.nl een container huren voor het afvoeren van grofvuil. Wij zorgen voor het plaatsen, afvoeren en verwerken van uw grofvuil.

Wij plaatsen dagelijks afvalcontainers door heel Nederland. Ook voor het afvoeren van grofvuil hebben wij de oplossing voor u als particulier, dit kunt u bij Afzetbak.nl aanvragen door een grofvuilcontainer huren.

Grofvuil container voor bedrijven

Als bedrijf kunt u een grofvuil container huren bij Afzetbak.nl. Wij zorgen ervoor dat de container volgens afspraak wordt geplaatst, en u kunt zich bezig houden met het uitvoeren van uw (sloop)werkzaamheden.

Voor elke klus in Nederland kunt u Afzetbak.nl inschakelen, wij leveren namelijk door heel Nederland grofvuil containers voor de zakelijke markt.

Hoe werkt het huren van een grofvuil container?

Het huren van een grofvuil container is eenvoudig zelf online te regelen. Via de website Afzetbak.nl kies je de juiste container voor jouw klus, in dit geval gaat het om een grofvuil container.

Kies vervolgens het formaat grofvuil container, deze is beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³, 10m³, 10m³ (gesloten), 20m³ & 40m³.

Vervolgens geeft u aan waar en wanneer de afvalcontainer voor grofvuil geplaatst kan worden. Wij zullen de container op het gewenste moment proberen te plaatsen.

Zodra de afvalcontainer geplaatst is vult u deze met het grofvuil. De container mag 6 weken op locatie blijven staan, maar als u eerder klaar bent kan de container eerder opgehaald worden. Dit doet u middels een ophaalverzoek, hierover heeft u per email instructies ontvangen. Het is ook mogelijk om via het klantenportaal een ophaalverzoek in te dienen.

Op de dag dat wij de grofvuil container gaan ophalen hoeft u zelf niet aanwezig te zijn, mits de chauffeur de container zelfstandig kan ophalen.

Grofvuil container huren van 1 dag tot 6 weken

Bij Afzetbak.nl kunt u een container huren voor het afvoeren van grofvuil, standaard zit er 6 weken huur inbegrepen bij het all-in tarief.

Heeft u de container voor een langer periode nodig? Dat is mogelijk: hiervoor rekenen wij een extra huur van €2,50 excl btw per werkdag (na de huurvrij periode van 6 weken).

Wilt u de container maar voor 1 dag huren? Ook dat is mogelijk, maar het all-in tarief blijft hierbij gelijk. U kunt na plaatsen van de bestelling direct een ophaal aanvragen door het ophaalformulier in te vullen, deze is beschikbaar na het plaatsen van een bestelling voor de grofvuil container en zal ook per email worden toegestuurd.

Wat is grofvuil?

Grofvuil is afval dat te groot, te zwaar of te omvangrijk is om in de reguliere afvalbakken te passen. Het kan bijvoorbeeld gaan om meubels, matrassen, huishoudelijke apparaten, bouw- en sloopafval, en ander groot afval.

Kan ik grofvuil ook recyclen?

Ja, veel soorten grofvuil kunnen worden gerecycled. Huishoudelijke apparaten en elektronica kunnen worden gerecycled door het materiaal te scheiden en te hergebruiken. Houtafval kan worden vermalen tot zaagsel of worden gebruikt als biomassa. Bouw- en sloopafval kan worden verwerkt tot nieuwe bouwmaterialen.

Wel of geen vergunning voor een container voor grofvuil?

Als je een grofvuilcontainer huurt is het belangrijk om te weten waar je deze gaat plaatsen. Zodra dit op je eigen terrein is, is er meestal geen probleem. Het verschilt namelijk per gemeente of er een vergunning, meldingsplicht of geen actie vereist is. Om er zeker van te zijn of u een vergunning nodig heeft voor een grofvuilcontainer, kunt u daarom het beste vooraf informeren bij uw gemeente of bij Afzetbak.nl.

Afzetbak.nl reviews

Reviews van onze klanten

Alles ging volgens afspraak ik ben heel tevreden .

Top service.

Hele goede service . Ik kan het iedereen aanbevelen