Ga naar inhoud
🎉 Eindejaar opruim korting bij Afzetbak.nl!

Zand/grond container huren

Een zand/grond container huren doe je eenvoudig en snel via Afzetbak.nl. Vandaag bestelt? Morgen geleverd!

Met lage all-in prijzen kunt u in heel Nederland een afvalcontainer huren. Op werkdagen voor 16:30 uur bestelt, volgende werkdag geleverd.

Afzetbak grond icoon
Klantenbeoordeling 9.7
Voor 23:59 besteld: maandag bezorgd*
Levering door heel Nederland
Particulier & zakelijk

Beschikbare zand/grond containers

Voor de afvalstroom zand/grond hebben wij containers beschikbaar in 4 verschillende formaten.

Indien u niet weet welk formaat u moet kiezen, kunt u contact opnemen met de klantenservice. Zij kunnen u helpen met het kiezen van het juiste formaat voor een zand/grond container.

Extra informatie zand/grond

Om het afval zo goed mogelijk te scheiden hebben wij per afvalstroom aangegeven welke materialen er in wel en niet in een zand/grond container mogen.

Wat mag er in een zand/grond container?

 • door de PFAS problematiek zijn er zeer strikte regels, informeer bij ons indien u wilt afvoeren
 • graszoden
 • zand en grond

Wat mag er niet in een zand/grond container?

 • matrassen (inleveren bij de milieustraat)
 • asbest (speciale inzameling asbest)
 • asbest lijkend (speciale inzameling asbest)
 • autobanden (inleveren bij de milieustraat)
 • chemisch afval (inleveren bij de milieustraat)
 • dakafval (aparte container voor dakafval bestellen)
 • gasbeton (aparte container bouw en sloop)
 • gevaarlijk afval (inleveren bij de milieustraat)
 • gibo (aparte container bouw en sloop)
 • gips (aparte container bouw en sloop)
 • glas (aparte container bouw en sloop)

Zand/grond afvoeren

Heeft u grond of zand wat u af wilt laten voeren? Wij kunnen u hierbij van dienst zijn. U kunt hiervoor bij ons een zand/grond container huren. U kunt bij ons kiezen voor een 3m3 of 6m3. Indien u een 10m3 container bij ons wilt bestellen of meer grond heeft om af te laten voeren neem dan van te voren even contact met ons op. De regels voor wat betreft het afvoeren van een grotere hoeveelheid grond zijn per locatie verschillend en door de PFAS problematiek zijn deze heel strikt.

De 3m3 en 6m3 containers passen qua afmetingen in een parkeerhaven. De container heeft aan één kant een lage zijde. U kan daar een dikke plank tegen aan leggen en de container makkelijk vullen middels een kruiwagen of een gehuurd kraantje.

Grond en zand wordt ook wel eens aarde genoemd. Ook aarde kunt u dus aflaten voeren middels een zand/grond container. Gaat er binnenkort bij u een hovenier aan de slag of gaat u zelf uw tuin verbouwen bestel dan bij ons gemakkelijk een container. Graszoden kunt u ook afvoeren in deze container.

U vraagt zich misschien af waarom de afvalstroom niet alleen zand of alleen grond is. Dit komt door de locatie waar het gestort wordt. Er is geen ruimte voor het scheiden van zand en grond, na een check of het schoon is komt het op dezelfde afvalberg. Uiteindelijk wordt het verwerkt tot nieuwe verse grond/teelaarde.

Veel gestelde vragen

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem, onze klantenservice staat voor u klaar!

Wat kost het huren van een zand/grondcontainer?

Een zand/grond container huren is al mogelijk vanaf € 375,10. Wij hebben goedkope zand/grondcontainers beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³ & 10m³.

Afhankelijk van het formaat zand/grond container die u nodig hebt wordt de prijs bepaald. Kies daarom een container welke voldoende ruimte heeft, dit bespaart u een 2de zand/grond container bestellen.

Wat mag er in een zand/grond container?

In een zand/grond container mag je onder andere door de PFAS problematiek zijn er zeer strikte regels, informeer bij ons indien u wilt afvoeren, zand en grond & graszoden afvoeren.

Er zijn ook bepaalde items welke niet in een zand/grond container afgevoerd mogen worden. Deze staan vermeld tijdens het bestelproces van de container, let hier alstublieft goed op.

Zand/grond container huren als particulier

Particulieren kunnen bij Afzetbak.nl een container huren voor het afvoeren van zand/grond. Wij zorgen voor het plaatsen, afvoeren en verwerken van uw zand/grond.

Wij plaatsen dagelijks afvalcontainers door heel Nederland. Ook voor het afvoeren van zand/grond hebben wij de oplossing voor u als particulier, dit kunt u bij Afzetbak.nl aanvragen door een zand/grondcontainer huren.

Zand/grond container voor bedrijven

Als bedrijf kunt u een zand/grond container huren bij Afzetbak.nl. Wij zorgen ervoor dat de container volgens afspraak wordt geplaatst, en u kunt zich bezig houden met het uitvoeren van uw (sloop)werkzaamheden.

Voor elke klus in Nederland kunt u Afzetbak.nl inschakelen, wij leveren namelijk door heel Nederland zand/grond containers voor de zakelijke markt.

Hoe werkt het huren van een zand/grond container?

Het huren van een zand/grond container is eenvoudig zelf online te regelen. Via de website Afzetbak.nl kies je de juiste container voor jou klus, in dit geval gaat het om een zand/grond container.

Kies vervolgens het formaat zand/grond container, deze is beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³ & 10m³.

Vervolgens geeft u aan waar en wanneer de afvalcontainer voor zand/grond geplaatst kan worden. Wij zullen de container op het gewenste moment proberen te plaatsen.

Zodra de afvalcontainer geplaatst is vult u deze met het zand/grond. De container mag 6 weken op locatie blijven staan, maar als u eerder klaar bent kan de container eerder opgehaald worden. Dit doet u middels een ophaalverzoek, hierover heeft u per email instructies ontvangen. Het is ook mogelijk om via het klantenportaal een ophaalverzoek in te dienen.

Op de dag dat wij de zand/grond container gaan ophalen hoeft u zelf niet aanwezig te zijn, mits de chauffeur de container zelfstandig kan ophalen.

Zand/grond container huren van 1 dag tot 6 weken

Bij Afzetbak.nl kunt u een container huren voor het afvoeren van zand/grond, standaard zit er 6 weken huur inbegrepen bij het all-in tarief.

Heeft u de container voor een langer periode nodig? Dat is mogelijk: hiervoor rekenen wij een extra huur van €2,50 excl btw per werkdag (na de huurvrij periode van 6 weken).

Wilt u de container maar voor 1 dag huren? Ook dat is mogelijk, maar het all-in tarief blijft hierbij gelijk. U kunt na plaatsen van de bestelling direct een ophaal aanvragen door het ophaalformulier in te vullen, deze is beschikbaar na het plaatsen van een bestelling voor de zand/grond container en zal ook per email worden toegestuurd.

Onze werkwijze

Bent u aan het verbouwen en wilt u van uw afval af zonder ritjes te maken richting de afvalstort? Dat kan, door het huren van een afvalcontainer (ook wel afzetbak genoemd)!

Een afvalcontainer, in de formaten 3m3 t/m 40m3, wordt namelijk door ons geplaatst bij u op locatie. Deze kunt u vullen met het afval van de gekozen afvalstroom. Als de container vol is, kunt u een ophaal verzoek indien en gaan wij de afvalcontainer weer ophalen.

Uw afval wordt vervolgens bij een van onze verwerkingslocaties gescheiden om daarna verder hergebruikt te worden.

Dit alles in vijf eenvoudige stappen.

Meer info over de werkwijze
Afzetbak.nl reviews

Reviews van onze klanten

Perfect. Netjes op tijd gebracht en opgehaald. Container nodig dan is Afzetbak aanrader.

Prima service, op het afgesproken tijdstip geplaatst en weer opgehaald zonder problemen. Ook een fijn gevoel dat tijdens het weekend er iemand de telefoon op neemt in geval van onduidelijkheden.

We hadden niet verwacht dat we een 2e container nodig hadden en ook nog dat we hem erg vlug nodig hadden. En wat werd er veel moeite gedaan om ons te helpen. En ja hoor er werd voor gezorgd. Wat een vriendelijke mensen die aan de telefoon kwamen. Wij zijn erg tevreden over dit bedrijf. Hartelijk bedankt. Jullie zijn super.