Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

5 tips: overlast van de kliko van je buren te verminderen

Geplaatst op maandag 26 juni 2023 door Maurice Hagen

Heb je last van de kliko van je buren? Het kan behoorlijk vervelend zijn als de geur of het uiterlijk van de kliko's jouw woongenot verstoort. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze overlast te verminderen. In dit blogbericht delen we vijf handige tips namens Afzetbak.nl, zodat je weer in alle rust van je tuin en woning kunt genieten.

Tip 1: Communiceer openlijk en respectvol

Voordat je naar andere oplossingen zoekt, is het belangrijk om openlijk met je buren te communiceren over de overlast die je ervaart. Ga het gesprek aan en benadruk dat je graag een prettige leefomgeving wilt hebben voor zowel jou als je buren. Wees respectvol en toon begrip voor elkaars standpunten. Vaak kunnen simpele afspraken al veel verschil maken, zoals het op een juiste manier verpakken van afval.

Tip 2: Gebruik geurverdrijvers

Een van de grootste bronnen van overlast van kliko's is de onaangename geur die ze kunnen verspreiden. Gelukkig zijn er verschillende geurverdrijvers op de markt die speciaal zijn ontworpen voor kliko's. Denk bijvoorbeeld aan geurzakjes, blokjes of sprays die je in de kliko kunt plaatsen. Deze producten helpen om de onaangename geur te verminderen en je leefomgeving fris te houden.

Tip 3: Overweeg een afsluitbare kliko

Als de geur van de kliko een voortdurend probleem blijft, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een afsluitbare kliko. Deze kliko's hebben een deksel die goed afsluit, waardoor geuren worden ingesloten en ongedierte wordt geweerd. Informeer bij je gemeente of er mogelijkheden zijn om een afsluitbare kliko aan te schaffen of gebruik te maken van een alternatieve afvalinzamelingsmethode.

Tip 4: Zorg voor een goede plaatsing van de kliko

Soms kan de locatie van de kliko's bijdragen aan de overlast. Plaats de kliko's op een strategische plek, waar ze zo min mogelijk impact hebben op jouw woongenot. Denk hierbij aan een plek in de tuin die wat verder van jouw woning verwijderd is of waar de windrichting minder invloed heeft. Houd er ook rekening mee dat de kliko's gemakkelijk toegankelijk moeten zijn voor de afvalophaling.

Tip 5: Informeer bij de gemeente over alternatieve afvaloplossingen

Elke gemeente heeft zijn eigen regels en mogelijkheden als het gaat om afvalinzameling. Informeer bij jouw gemeente of er alternatieve oplossingen beschikbaar zijn voor het inzamelen van afval. Wellicht zijn er speciale containers of afvalpunten in de buurt waar je gebruik van kunt maken. Het kan de moeite waard zijn om de verschillende opties te verkennen en te kijken of er een betere afvaloplossing is die minder overlast veroorzaakt.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl