Ga naar inhoud
🚚 Nieuw: zaterdaglevering in bepaalde regio's!

Badkamer verbouwen

De badkamer verbouwen kan prachtige resultaten opleveren, het is echter geen karwei waar je te licht over moet denken. Zo moet je eerst de ruimte compleet strippen, afval afvoeren en dan stap voor stap leidingen leggen, wanden betegelen en apparatuur plaatsen. Bij de badkamer laten verbouwen kun je het werk uitbesteden, of werk samen met een aannemer om de lasten én kosten te verdelen. Meer over de kosten, de mogelijkheden en het mooiste resultaat bij een badkamer laten verbouwen lees je op deze pagina. Voor het afvoeren van sloopmaterialen kun je terecht bij afzetbak.nl. Weet je niet welke afzetbak je nodig hebt? Kijk dan op de website of lees verder voor meer informatie over het scheiden van afval.

Sloopafval container bestellen

Kosten badkamer verbouwen

Bij een badkamer verbouwen kunnen de kosten hoog oplopen. Enerzijds kun je op korte termijn geld besparen door niet alles aan te pakken, anderzijds valt het duurder uit als je in meerdere keren de werkzaamheden laat uitvoeren. Zeker in een badkamer is gedeeltelijke renovatie vaak niet praktisch uitvoerbaar. De gemiddelde kosten voor een badkamer verbouwen liggen tussen 5000 en 7500 euro. Dan gaat het om een badkamer van gemiddelde omvang met standaard materialen. Het spreekt voor zich dat bij een kleine badkamer verbouwen de kosten aanzienlijk lager uitvallen dan bij een grote ruimte het geval is. Maar als je kiest voor luxe merken of bijvoorbeeld een badkuip met jacuzzi dan schiet de prijs voor een badkamer verbouwen snel omhoog. Houd ook rekening met bijkomende kosten voor het verbouwen van de badkamer. Zo moet je bij badkamerrenovatie eerst de oude tegels verwijderen. Dit puin moet je vervolgens afvoeren.

Muur van een badkamer renovatie opnieuw verven

Als je puin afvoert dan zijn er diverse mogelijkheden. Als eerste het type afval. Hoewel het eenvoudig is om alles af te voeren als restafval loont het zeker de moeite om afval te scheiden. Oude leidingen of tegels van keramiek kun je beter op voorhand van elkaar scheiden. Oud ijzer wordt vaak gratis aan huis opgehaald door ijzerboeren die ervoor zorgen dat deze materialen hergebruikt worden. Tegels en beton mag in de puin container. Zo heb je minder afval en de tarieven voor puin afvoeren liggen lager dan voor het afvoeren van restafval. Want dan betaal je extra voor het scheiden van jouw afval. De kosten voor het verbouwen van een badkamer zijn al hoog genoeg, door slim te scheiden en verwerken houd je meer budget over voor je nieuwe badkamer.

Bij de badkamer verbouwen zijn er kosten die je moet maken, let daarnaast ook zeker op de besparingen die mogelijk zijn. Bij een overzicht van gemiddelde kosten voor een badkamer verbouwen ontbreken vaak uitgaven zoals vergunningen aanvragen of een afzetbak huren. Maak een checklist en werk alle punten af zodat je niets mist en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Kleine badkamer verbouwen

Klein maar fijn. Als je een kleine douche of badkamer hebt dan telt iedere kubieke centimeter. Maar in plaats van staren naar de beperkingen kun je beter naar de mogelijkheden kijken. Het verbouwen van een kleine douche gaat wat anders in zijn werk dan het verbouwen van een kleine badkamer. Laten we daarom deze twee klussen apart behandelen.

Bij het verbouwen van een kleine douche kijk je niet alleen naar het vloeroppervlak in vierkante meters maar naar de inhoud in kubieke meters. Je kunt namelijk veel winst behalen door kastjes slim op te hangen of een uitklap spiegel- of beugel te plaatsen. Kijk goed naar de afmetingen van de douchecabine. Je kunt bijvoorbeeld bewust kiezen voor een kleine douchebak met gordijn maar daardoor kan de omgeving wel nat worden. Je zou ook kunnen overwegen om juist een wat grotere douchecabine te plaatsen met een vaste deur en zijwanden. Dan behoud je voldoende bewegingsvrijheid en de badkamer blijft verder droog. Het spreekt voor zich dat bij het verbouwen van een kleine douche ventilatie van groot belang is. Gebruik ook altijd schimmelwerende verf in deze vochtige ruimte.

Opgeknapte badkamer

Bij het verbouwen van een kleine badkamer kun je de ruimte optisch groter doen lijken door gebruik te maken van tegels met een lichte kleur. Donker gekleurde tegels kunnen de ruimte een luxueus aanzien geven maar het kan wel benauwend overkomen. Richt de ruimte multifunctioneel in, bijvoorbeeld door een badkuip te plaatsen met douchekop en jacuzzi stand. Wil je echt luxe? Maak jouw badkamer ‘smart’ met slimme lampen en een slimme luidspreker. Zo kun je vanuit het bad de lichten dimmen of juist fel inschakelen zonder je (natte) handen te gebruiken. Ook kun je zo jouw favoriete muziek of serene geluiden beluisteren.

Er zijn ook zeker overlappingen bij het verbouwen van een kleine douche of het verbouwen van een kleine badkamer. In een ruimte met bad kun je bijvoorbeeld overwegen om een hoekbad te plaatsen waarmee je extra ruimte creëert voor een losse douchecabine. Je hoeft dan niet steeds in de badkuip te gaan staan om even te douchen.

Douche verbouwen kosten

Bij een douche verbouwen liggen de kosten per meter vaak niet zover af van een badkamer verbouwen. Het meeste geld zit in de planning, uitbreken, betegelen en arbeidsuren. Een douchecabine of badkuip maakt dan niet het grootste verschil. Reken daarom bij een douche verbouwen kosten tussen 5000 en 7500 euro voor een ruimte van ongeveer 9 vierkante meter.

Douche in een witte badkamer

Wat kost een badkamer verbouwen?

De gemiddelde kosten liggen tussen 5000 en 7500 euro voor een ruimte van 9 vierkante meter. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de materialen die je kiest en het uurtarief van de aannemer. Wat kost een badkamer verbouwen voor jouw situatie? Vraag meerdere offertes aan van aannemers om de tarieven te vergelijken.

Hoeveel kost een badkamer verbouwen?

Als je zelf aan de slag gaat dan kun je tot duizenden euro’s besparen. Het vereist uiteraard wel meer werk, vrije dagen en je moet aardig wat kennis van zaken hebben. Nu geld besparen en na enkele jaren weer opnieuw beginnen is natuurlijk geen slimme investering. Hoeveel kost badkamer verbouwen? Maak een lijstje met prioriteiten, eisen en wensen om zo tot een haalbaar budget te komen.

Wat kost het verbouwen van een badkamer?

Als je een raming maakt dan moet je alle kosten rekenen. Naast de prijzen voor tegels en het plaatsen van een badkuip zijn er ook kostenposten zoals het aanleggen, verplaatsen of verwijderen van leidingen, het afvoeren van restmaterialen, afval en onvoorziene zaken. Wat kost het verbouwen van een badkamer? Begin met prijzen op te zoeken en deel de kosten in per onderdeel. Dus een rijtje voor slopen en afval afvoeren inclusief een afzetbak huren, materiaal kosten en het tarief voor arbeid.