Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Jaarwisseling

Geplaatst op donderdag 10 december 2020 door Maurice Hagen

Buiten dat de jaarwisseling een feestelijke bedoening is, komen mensen helaas ook vaak in onveilige situaties. De brandweer heeft doorgaans de handen vol aan brandstichting. Daarom gaan in veel gemeenten de afvalcontainers op slot rond oud en nieuw. De gemeente doet dit om het risico op brand in de containers tot een minimum te beperken.


Afzetbak

Ook de aan u verhuurde (afzetbak) container loopt veel risico. Daarom is het in sommige gemeentes niet toegestaan om de container op openbaar terrein te laten staan in de dagen rond oud en nieuw. Check dit altijd door even contact op het nemen met de gemeente. Als je al een container hebt staan en deze is vol dan raden wij u aan deze voor oud en nieuw te laten afvoeren. Stel ons hier ruim van te voren van op de hoogte, zodat wij dit voor u in kunnen plannen.


Let op, de volgende gemeentes hebben al gemeld dat er geen containers mogen staan:

  • Den Haag

Indien u de container niet laat afvoeren dan kan de gemeente deze voor u laten verwijderen. De kosten voor verwijdering en opslag zullen dan op u worden verhaald.


Containers op eigen terrein mogen wel blijven staan, maar ook deze vormen een risico. U bent in dit geval zelf verantwoordelijk voor eventuele vuurwerkschade. Heb je een gesloten afvalcontainer? Het is aan te raden deze rond oud en nieuw af te sluiten met een hangslot.


Wilt u nu nog een container laten plaatsen check dan ook voor de zekerheid even bij de gemeente of dit is toegestaan.


Bericht vanuit RolcontainerService.nl:

In alle Nederlandse gemeenten worden tal van maatregelen genomen om de jaarwisseling zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Zo worden bovengrondse afvalbakken vergrendeld en ondergrondse afvalcontainers afgesloten. De hoop wordt uitgesproken om op deze manier vandalisme te voorkomen.

Wij adviseren u dan ook gehoor te geven aan de oproep van de Nederlandse gemeenten uw rolcontainers zodanig te plaatsen, het liefst achter slot en grendel, dat vandalisme en de daarmee gepaard gaande overlast wordt uitgesloten.

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar met een probleemloze jaarwisseling.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.