Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Veiligheid van je container rondom de feestdagen & tijdens jaarwisseling

Geplaatst op donderdag 10 december 2020 door Maurice Hagen

Bij afzetbak.nl kijken we net als jij uit naar de feestdagen. Maar laten we niet vergeten dat veiligheid tijdens de jaarwisseling voorop staat. Veel gemeenten sluiten de afvalcontainers om brandstichting tegen te gaan. En wij staan achter die beslissing. Daarom willen we je wat belangrijke informatie geven over hoe je met jouw afzetbak moet omgaan rond oud en nieuw.

Jouw afzetbak tijdens oud en nieuw

Mocht je van ons een afzetbak hebben gehuurd, wees je er dan van bewust dat sommige gemeenten het niet toestaan om deze op openbaar terrein te laten staan tijdens de dagen rond de jaarwisseling. Ons advies: check dit even bij jouw gemeente. Staat jouw afzetbak al vol? Laat het ons tijdig weten, zodat we de afvoer kunnen regelen vóór het nieuwe jaar.

Lijst van gemeenten met restricties voor containers

Hieronder vind je een lijst met gemeenten die bekend hebben gemaakt dat containers niet buiten mogen staan gedurende de jaarwisseling:

Deze lijst is niet definitief; houd het in de gaten voor updates en controleer bij jouw lokale overheid voor de meest recente informatie.

Veiligheidstips voor containers op eigen terrein

Als jouw container op jouw eigen terrein staat, kun je 'm daar laten. Maar let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele vuurwerkschade. Een goed hangslot doet wonderen om je afzetbak te beveiligen.

Heb je nog een afzetbak nodig?

Denk je erover om nog een afzetbak te plaatsen voor de jaarwisseling? Doe dan eerst een belletje naar de gemeente om te checken of dit toegestaan is.

Wil je een nieuwe afvalcontainer huren, kijk dan op onze website voor de mogelijkheden.

Vanuit RolcontainerService.nl

Het hele land neemt maatregelen voor een probleemloze jaarwisseling. Ook het veilig stellen van afvalcontainers hoort hierbij. Wij adviseren je dan ook om jouw rolcontainers goed te beveiligen, liefst achter slot en grendel. Ben je op zoek naar een rolcontainer voor zakelijk afval? Neem dan een kijkje op onze partnerwebsite.

Fijne feestdagen van afzetbak.nl

Vanuit het hele team van afzetbak.nl wensen we je warme en gezellige kerstdagen en een sprankelend nieuwjaar toe. Mocht je vragen hebben over jouw afvalcontainer of onze dienstverlening tijdens de feestdagen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om je te helpen!

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl