Ga naar inhoud
🎉 Een opgeruimde lente begint met het opruimen van afval! Huur een container bij Afzetbak.nl!

Recyclen van elektrische apparaten

Geplaatst op zaterdag 27 oktober 2018 door Maurice Hagen

Oude koelkasten, vriezers, wasmachines en-drogers moet je niet weggeven of verkopen. Die gebruiken zoveel stroom, dat je ze beter kunt laten recyclen.


Inleveren bij de winkel als je een nieuwvergelijkbaar apparaat koopt. Dit heet de oud-voor-nieuw-regeling of breng hetnaar de milieustraat of informeer bij onze medewerkers van Afzetbak.nl.


Wat gebeurt er met uw oude apparaat:


De materialen van oude apparaten (zoals staal, aluminium, koper, glas en kunststoffen) kunnen vaak prima gerecycled worden.Eventuele schadelijke stoffen, zoals in koelkasten en elektronica, worden apart verwerkt, zodat ze niet in het milieu terechtkomen. In oude koelkasten kunnen bijvoorbeeld nog CFK's en HFK's zitten. Het is belangrijk, dat die niet zomaar vrijkomen: CFK's tasten de ozonlaag aan en HFK's zijn zeer sterke broeikasgassen. Zet apparaten daarom niet aan de weg en breng ze niet naar eenhandelaar, maar lever ze in bij de milieustraat voor deskundige recycling of neem contact op met de medewerkers van Afzetbak.nl.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.