Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Tuintegels efficiënt afvoeren

Geplaatst op woensdag 01 maart 2023 door Maurice Hagen

Wanneer je bezig bent met een verbouwing of renovatie van je oprit of terras, kan het zijn dat je met tuintegels blijft zitten. Ook kan het zijn dat je oude of kapotte tuintegels wilt vervangen. Het is dan belangrijk om deze op de juiste manier af te voeren. Een optie is het huren van een puincontainer bij Afzetbak.nl.

Tuintegels over van verbouwing oprit of terras

Een verbouwing van je oprit of terras kan resulteren in tuintegels die je overhoudt. Het is zonde om deze tegels ongebruikt te laten liggen. Daarnaast kunnen ze in de weg liggen of zelfs gevaarlijk zijn wanneer je erover struikelt. Het is daarom verstandig om de tegels zo snel mogelijk af te voeren.

Oude of kapotte tuintegels

Ook kan het voorkomen dat je oude of kapotte tuintegels wilt vervangen. Deze tegels zijn niet meer bruikbaar en kunnen beter worden afgevoerd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels op de juiste manier worden afgevoerd. Wanneer je dit niet doet, kan het milieu hierdoor worden aangetast.

Afvoeren met een puincontainer

Een puincontainer huren bij Afzetbak.nl is een efficiënte manier om tuintegels af te voeren. Zo weet je zeker dat het afval op de juiste manier wordt verwerkt. Het huren van een puincontainer is niet alleen handig voor het afvoeren van tuintegels, maar ook voor ander puinafval zoals stenen, dakpannen en beton.

Efficient vullen kost veel tijd, dus een maatje groter?

Wanneer je een container huurt, is het belangrijk om efficiënt te vullen. Dit betekent dat je het afval zo compact mogelijk in de container plaatst, zodat er meer afval in past. Dit kost echter wel meer tijd en moeite. Wanneer je hier geen zin in hebt of hier niet de tijd voor hebt, kun je beter een maatje groter kiezen. Zo voorkom je dat je tussentijds een nieuwe container moet laten leveren.

Kleine hoeveelheid puin?

Een andere optie voor het afvoeren van puin is het gebruik van een big bag. Een big bag voor puin is een grote zak die gebruikt kan worden om diverse soorten afval in te verzamelen, waaronder puinafval. Het voordeel van een big bag is dat deze gemakkelijk op te slaan en te vervoeren is. Bovendien hoef je geen ruimte vrij te maken voor een container en is het ook niet nodig om een vergunning aan te vragen. Een big bag kan tot maximaal één kuub worden gevuld en kan gemakkelijk worden afgevoerd door de zak op te tillen en in een vrachtwagen te plaatsen.

Hoe bereken je de hoeveelheid kuub?

Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel kuub aan puinafval je wilt afvoeren. Zo voorkom je dat je een te kleine container huurt en deze tussentijds moet laten vervangen.

Het berekenen van de hoeveelheid kuub gaat als volgt: lengte x breedte x hoogte van het afval.

Bijvoorbeeld: 3 meter x 2 meter x 0,3 meter = 1,8 kuub. Bij Afzetbak.nl kun je containers huren vanaf 3 kuub tot en met 40 kuub.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl