Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Hoe wordt een gehuurde afvalcontainer geplaatst?

Geplaatst op woensdag 01 februari 2023 door Maurice Hagen

Als je afval wilt verwijderen, is het huren van een afvalcontainer een handige oplossing. Bij afzetbak.nl kun je eenvoudig een afvalcontainer huren en laten plaatsen op jouw locatie. Maar hoe wordt de container precies geplaatst? In dit blog zullen we hier dieper op in gaan.


Voorbereiding

Voordat de afvalcontainer geplaatst wordt, is het belangrijk om te bepalen waar de container geplaatst moet worden. De locatie moet bereikbaar zijn voor de vrachtwagen en er moet voldoende ruimte zijn voor de container.


De 3m3 t/m 10m3 containers worden met een vrachtwagen getild op de locatie, hierdoor kan in 99% van de gevallen de container op de gewenste plek worden neergezet. De armen welke de container optillen, gaan namen recht omhoog waardoor de kans op schade aan de stoep of oprit minimaal is.


De grotere afval containers worden middels een haakarm geplaatst, deze wordt afgeschoven van de vrachtwagen. Omdat deze containers zwaarder zijn kunnen ze in de meeste gevallen niet getild worden, en wordt de container afgerold van de vrachtwagen. Onder de containers zitten beweegbare elementen welke er voor zorgen dat de container kan glijden over de ondergrond, de kans op schade aan de plaatsingslocatie is hierdoor groter.


Plaatsing

Op de dag van de plaatsing arriveert de vrachtwagen op de afgesproken locatie. Het is belangrijk om de locatie duidelijk aan te geven en ervoor te zorgen dat er geen obstakels in de weg staan. De vrachtwagen zal de container op de gewenste locatie zetten en vastzetten met speciale beugels.


Bekijk de hier de "hoe wordt mijn container geplaatst"-video.


Afvoer

Na afloop van de huurperiode wordt de container door de vrachtwagen opgehaald. De chauffeur zal de container verwijderen en op een verantwoorde manier verwerken. Je hoeft zelf dus niets te doen, behalve de locatie vrij te houden voor de vrachtwagen.


Conclusie

Het huren en plaatsen van een afzetcontainer, portaalcontainer of haakarm container is een eenvoudig proces bij afzetbak.nl. De container wordt op de gewenste locatie geplaatst door een professionele vrachtwagen en na afloop opgehaald. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de verwijdering van je afval en kun je je focussen op het opruimen.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl