Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Tuinafval container huren

Vandaag besteld, morgen geleverd!

Een tuinafval container huren doe je eenvoudig en snel via Afzetbak.nl. Vandaag besteld? Morgen geleverd!

Met lage all-in prijzen kan je in heel Nederland een afvalcontainer huren. Op werkdagen voor 16:30 uur bestelt, volgende werkdag geleverd.

Afzetbak grond icoon
Voor 23:59 besteld: morgen bezorgd*
Levering door heel Nederland
Particulier & zakelijk

Extra informatie tuinafval

Om het afval zo goed mogelijk te scheiden hebben wij per afvalstroom aangegeven welke materialen er in wel en niet in een tuinafval container mogen.

Wat mag er in een tuinafval container?

 • 15% graszoden
 • 15% grond/zand
 • blad
 • bomen
 • groen
 • kunststof
 • planten en struiken
 • plantenbakken
 • puin
 • staal/ijzer
 • stammen
 • stenen
 • stobben
 • struiken
 • takken
 • tegels

Wat mag er niet in een tuinafval container?

Enkel de producten welke staan vermeld in de "wat mag er in een tuinafval container"-lijst mogen worden afgevoerd in de container voor tuinafval. Hieronder noemen wij enkele voorbeelden van producten/materialen welke niet zijn toegestaan:

 • matrassen / toppers (inleveren bij de milieustraat)
 • asbest (speciale inzameling asbest)
 • asbest lijkend (speciale inzameling asbest)
 • autobanden (inleveren bij de milieustraat)
 • chemisch afval (inleveren bij de milieustraat)
 • dakafval (aparte container voor dakafval bestellen)
 • gasbeton (aparte container bouw en sloop)
 • gibo (aparte container bouw en sloop)
 • gips (aparte container bouw en sloop)
 • glas

Tuinafval container huren

Een tuinafval container huren kan een handige oplossing zijn als je veel tuinafval hebt en geen ruimte hebt om dit op te slaan. Bijvoorbeeld als je bezig bent met een grote tuinrenovatie of als je regelmatig tuinafval produceert. Het huren van een container is vaak gemakkelijker dan het zelf afvoeren van het tuinafval naar een milieustraat of een andere afvalverwerkingslocatie.

Er zijn verschillende opties voor het huren van een tuinafval container. Zo kun je kiezen voor een container van verschillende afmetingen, afhankelijk van hoeveel tuinafval je hebt. Ook kun je kiezen voor een container met of zonder deksel, afhankelijk van wat het beste bij jouw situatie past.

Tuinafval afvoeren

Voordat je een tuinafval container gaat huren, is het verstandig om te checken wat er wel en niet in de container mag. Sommige dingen, zoals chemisch afval of gevaarlijke stoffen, zijn niet toegestaan in de container. Ook is het verstandig om te checken of er beperkingen zijn op het gewicht van de container en wat de huurprijs is.

Het huren van een tuinafval container kan een gemakkelijke en efficiënte manier zijn om van je tuinafval af te komen. Het is wel belangrijk om goed na te denken over wat voor soort container het beste bij jouw situatie past en om de regels te volgen wat betreft wat wel en niet in de container mag. Zo zorg je ervoor dat het afvoeren van je tuinafval zo gemakkelijk en probleemloos mogelijk verloopt.

Onze werkwijze

Ben je aan het verbouwen en wil je van jouw afval af zonder ritjes te maken richting de afvalstort? Dat kan, door het huren van een afvalcontainer (ook wel afzetbak genoemd)!

Een afvalcontainer, in de formaten 3m3 t/m 40m3, wordt namelijk door ons geplaatst bij jou op locatie. Deze kan je vullen met het afval van de gekozen afvalstroom. Als de container vol is, kan je een ophaal verzoek indien en gaan wij de afvalcontainer weer ophalen.

Jouw afval wordt vervolgens bij een van onze verwerkingslocaties gescheiden om daarna verder hergebruikt te worden.

Dit alles in vijf eenvoudige stappen.

Meer info over de werkwijze

Veel gestelde vragen

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem, onze klantenservice staat voor jou klaar!

Wat kost het huren van een tuinafvalcontainer?

Een tuinafval container huren is al mogelijk vanaf € 260,-. Wij hebben goedkope tuinafvalcontainers beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³, 10m³, 10m³ (gesloten), 20m³ & 40m³.

Afhankelijk van het formaat tuinafval container die u nodig hebt wordt de prijs bepaald. Kies daarom een container welke voldoende ruimte heeft, dit bespaart u een 2de tuinafval container bestellen.

Wat mag er in een tuinafval container?

In een tuinafval container mag je onder andere groen, blad, bomen, struiken, takken, 15% grond/zand, stammen, stobben, tegels, stenen, plantenbakken, puin, kunststof, staal/ijzer, 15% graszoden & planten en struiken afvoeren.

Er zijn ook bepaalde items welke niet in een tuinafval container afgevoerd mogen worden. Deze staan vermeld tijdens het bestelproces van de container, let hier alstublieft goed op.

Tuinafval container huren als particulier

Particulieren kunnen bij Afzetbak.nl een container huren voor het afvoeren van tuinafval. Wij zorgen voor het plaatsen, afvoeren en verwerken van uw tuinafval.

Wij plaatsen dagelijks afvalcontainers door heel Nederland. Ook voor het afvoeren van tuinafval hebben wij de oplossing voor u als particulier, dit kunt u bij Afzetbak.nl aanvragen door een tuinafvalcontainer huren.

Tuinafval container voor bedrijven

Als bedrijf kunt u een tuinafval container huren bij Afzetbak.nl. Wij zorgen ervoor dat de container volgens afspraak wordt geplaatst, en u kunt zich bezig houden met het uitvoeren van uw (sloop)werkzaamheden.

Voor elke klus in Nederland kunt u Afzetbak.nl inschakelen, wij leveren namelijk door heel Nederland tuinafval containers voor de zakelijke markt.

Hoe werkt het huren van een tuinafval container?

Het huren van een tuinafval container is eenvoudig zelf online te regelen. Via de website Afzetbak.nl kies je de juiste container voor jouw klus, in dit geval gaat het om een tuinafval container.

Kies vervolgens het formaat tuinafval container, deze is beschikbaar in de formaten 3m³, 6m³, 10m³, 10m³ (gesloten), 20m³ & 40m³.

Vervolgens geeft u aan waar en wanneer de afvalcontainer voor tuinafval geplaatst kan worden. Wij zullen de container op het gewenste moment proberen te plaatsen.

Zodra de afvalcontainer geplaatst is vult u deze met het tuinafval. De container mag 6 weken op locatie blijven staan, maar als u eerder klaar bent kan de container eerder opgehaald worden. Dit doet u middels een ophaalverzoek, hierover heeft u per email instructies ontvangen. Het is ook mogelijk om via het klantenportaal een ophaalverzoek in te dienen.

Op de dag dat wij de tuinafval container gaan ophalen hoeft u zelf niet aanwezig te zijn, mits de chauffeur de container zelfstandig kan ophalen.

Tuinafval container huren van 1 dag tot 6 weken

Bij Afzetbak.nl kunt u een container huren voor het afvoeren van tuinafval, standaard zit er 6 weken huur inbegrepen bij het all-in tarief.

Heeft u de container voor een langer periode nodig? Dat is mogelijk: hiervoor rekenen wij een extra huur van €2,50 excl btw per werkdag (na de huurvrij periode van 6 weken).

Wilt u de container maar voor 1 dag huren? Ook dat is mogelijk, maar het all-in tarief blijft hierbij gelijk. U kunt na plaatsen van de bestelling direct een ophaal aanvragen door het ophaalformulier in te vullen, deze is beschikbaar na het plaatsen van een bestelling voor de tuinafval container en zal ook per email worden toegestuurd.

Tuinafval container huren en uw tuinafval laten ophalen: hoe werkt het?

In onze webshop bestelt u, zowel zakelijk als particulier, de gewenste afzetcontainer voor uw tuinafval. Heeft u de tuinafval container op korte termijn nodig? Vandaag besteld is de volgende werkdag geleverd! Tijdens het bestellen van de tuinafval container geeft u de gewenste leverdatum aan. Het is mogelijk om een tuinafval container te huren voor 1 dag, maar ook voor een langere periode. Zodra Afzetbak.nl de tuinafval container heeft opgehaald, wordt het afval zo goed als mogelijk gescheiden en waar mogelijk ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Kiest u voor Afzetbak.nl, dan kiest u voor gemak en service!

Afzetbak.nl reviews

Reviews van onze klanten

Goede omschrijving hoe het werkt om de afzetbak te huren. Kwamen netjes op de afgesproken datum voor brengen en ophalen!

Geen omschrijving achtergelaten...

Really good service, the deliver and the collection of the container was really seamless and on time.