Ga naar inhoud
🚚 Nieuw: live tracking van container levering

Afvalcontainer huren?
Vandaag besteld, morgen geleverd!

Afzetbak grond icoon
Klantenbeoordeling 9.7
Voor 23:59 besteld: morgen bezorgd*
Levering door heel Nederland
Particulier & zakelijk

Container huren

Via Afzetbak.nl kunt u eenvoudig en snel een afvalcontainer bestellen voor het afvoeren van uw afval. U kunt zich bezig houden met de sloop en/of verbouwing, en wij verwerken uw afval.

Op basis van welke soort afval u wilt afvoeren kiest u een container. De prijs voor het huren van een container hangt namelijk af van het formaat & de afvalstroom. Een container huren bij Afzetbak.nl is een all-in tarief (voor het plaatsen van de container, container ophalen, verwerken van afval en milieutoeslag).

Puin container huren

Puin container

Aan het slopen en moet er puin afgevoerd worden? Kies dan een puin container voor puin, beton en tegels die u wilt afvoeren. Door het zelf te scheiden van puin en bouw- en sloopafval bent u namelijk voordeliger uit. Lees meer over puin.

Zand/grond container huren

Zand/grond container

Een zand/grond container is geschikt voor het afvoeren van onder andere door de PFAS problematiek zijn er zeer strikte regels, informeer bij ons indien u wilt afvoeren, zand en grond, graszoden. Lees meer over zand/grond.

Afzetbak.nl reviews

Reviews van onze klanten

Prima service

Ze doen wat ze beloven!

super service volgens afpraak gehaald en gebracht. Toppie

Alles over afvalcontainers

Afvalcontainers zijn er in verschillende vormen en maten. Maar voor welke klus is een afvalcontainer, portaal container, rolcontainer, vuilnisbak, kliko, afzetcontainer of afzetbak nou te gebruiken? In dit bericht leest u er alles over!

Wat is een afvalcontainer?

Een afvalcontainer is een verzamelnaam voor het verzamelen van kleinere hoeveelheden afval totdat deze wordt opgehaald door een afvalverwerker. Er zijn namelijk afvalcontainers voor huisafval en organisch afval, maar ook grotere containers voor andere klussen zoals verbouwen, opruiming of tuin renovatie.

De afvalcontainer is in veel verschillende formaten beschikbaar, zo heb je voor elke klus het juiste formaat container.

Portaal container of afzetcontainer

Deze portaal- of afzetcontainers zijn geschikt voor de grotere klussen. Deze containers zijn namelijk beschikbaar vanaf 3m3 tot zelfs 40m3. Afhankelijk van uw soort klus kunnen er verschillende afvalstromen uitkomen. Voor elke afvalstroom is een ander tarief, dit heeft met de verwerking/recyclingskosten te maken.

Veel particulieren en bedrijven gebruiken deze portaal containers voor het afvoeren van afval, ze worden namelijk door een container verhuur bedrijf bij jou op locatie geplaatst. Zodra de portaal container vol zit, zal een chauffeur langs komen om de container op te halen. Vervolgens zal hij/zij rijden naar de dichtstbijzijnde recycling locatie om daar uw afval te laten verwerken.

Rolcontainer, kliko of vuilnisbak

Een rolcontainer (ook wel kliko of vuilnisbak genoemd) is bijna bij elk huis te vinden. De grootte van deze containers varieert van 20 liter tot zelfs 240 liter, en voor bedrijven tot 1600 liter. Meestal wordt het afval uit deze containers naar een stortplaats gebracht. Voor particulieren is de rolcontainer bij huis in meeste gevallen geregeld door de gemeente, maar bedrijven dienen bij een goedgekeurd bedrijf de rolcontainer voor bedrijfs- en/of restafval zelf te regelen.

Ondergrondse container

Een ondergrondse vuilnisbak staat voornamelijk bij gebouwen waar veel huishoudens of bedrijven gevestigd zijn. Deze container wordt namelijk op een vaste plek geplaatst. Zoals de naam het al zegt, is deze vanaf de weg te benaderen door de persoon die zijn/haar afval kwijt wilt. Het afval zal vervolgens onder de grond tijdelijk worden opgeslagen. Zodra de container bijna vol zit, zal het recyclingbedrijf een melding ontvangen en de container zo snel mogelijk legen. Het ziet er netjes uit en is hygiënisch. U bespaart ook enorm veel ruimte en uw heeft minder geuroverlast.

De voordelen van afvalcontainers

Afvalcontainers hebben veel voordelen. Ze zijn onder andere:

  • gemakkelijk te gebruiken
  • perfect voor het verwijderen van kleine en grote hoeveelheden afval in één keer
  • kunnen bijna overal worden geplaatst
  • bestaan in verschillende maten (van 120 liter tot 40m3)

Hoe kiest u de juiste afvalcontainer voor uw behoeften

Nu u de soorten afvalcontainers kent, is het tijd om te leren hoe u de juiste kiest voor uw behoeften. De grootte van de container is uiteraard een belangrijke factor om te overwegen. Maar er zijn ook andere dingen waar u rekening mee moet houden, zoals:

  • waar wordt de container geplaatst?
  • hoe vaak moet hij geleegd worden?
  • wat voor soort afval wordt erin gedeponeerd?

Afvalcontainer huren als particulier

Of het nu gaat om een afzetcontainer, of een rolcontainer. Bij afzetbak is een afvalcontainer huren als particulier mogelijk. Via de website bestelt u eenvoudig de juiste container voor uw klus. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afvalstromen en formaten portaalcontainers.

Hoe u uw afval kunt weggooien in een afvalcontainer

Nadat u de perfecte afvalcontainer voor uw behoeften hebt gekozen, is het tijd om te leren hoe u uw afval op de juiste manier kunt verwijderen. Hier zijn enkele tips:

  • zorg ervoor dat alle scherpe voorwerpen in kranten of karton worden gewikkeld voordat ze in de afvalcontainer worden geplaatst.
  • als u vloeibaar afval verwijdert, zorg er dan voor dat u het in een lekvrije omgeving afsluit voordat u het in de container plaatst.
  • voorkom dat de container te vol is, als het volgens de chauffeur te gevaarlijk is om met de container te rijden, kunnen er extra kosten voor een lose rit in rekening worden gebracht.

En dat is het! Met deze tips in gedachten, bent u zeker van een probleemloze ervaring met het huren van een afvalcontainer.

Veel gestelde vragen

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Geen probleem, onze klantenservice staat voor u klaar!

Wat kost een afvalcontainer huren?

De prijs begint bij € 149,- maar dit is afhankelijk van het formaat en de afvalstroom van de container die u wilt huren.

Om zeker te weten wat de prijs van een afvalcontainer huren is, raden wij u aan gebruik te maken van de afvalcontainer huren keuzehulp. Middels de keuzehulp komt u er eenvoudig achter hoeveel het huren van een afzetcontainer kost.

Waar kan ik goedkoop een container huren?

Een goedkope afvalcontainer huren? Dat doet u eenvoudig, snel en goedkoop via Afzetbak.nl. Jarenlange ervaring in container verhuur door heel Nederland. Geen verborgen kosten middels de all-in tarief, vanaf € 149,-.

Welke container moet ik huren?

Voor de meeste klussen is het handig om voor een 6m3 formaat te gaan. Om er zeker van te zijn dat je voldoende ruimte hebt in de afvalcontainer, kan je gebruik maken van de afvalcontainer huren keuzehulp of contact opnemen met de klantenservice.

Ook moet je rekening houden met het afval dat je wilt afvoeren. Per afvalstroom hebben wij op de site vermeld welke materialen er wel en niet zijn toegestaan.

Wat gebeurt er bij verkeerde materialen storten?

Het kan uiteraard voorkomen dat iemand per ongeluk materialen afvoert die niet voldoen aan de regels. Gelukkig hoeft u niet zelf de container in te duiken om deze stoffen te verwijderen, daar zorgen wij uiteraard voor. In dat geval moet u wel rekenen op aanvullende kosten. Mocht dit het geval zijn zullen we u daarvan op de hoogte stellen.

Wat is een afzetcontainer?

Een afzetcontainer is een afvalcontainer welke geplaatst wordt bij u op locatie. Een goede, snelle en veilige oplossing voor het gescheiden inzamelen van bouwafval, sloopafval, puin, groenafval en zand. Dit kan in de formaten 3m³, 6m³, 40m³, 20m³, 10m³ & 10m³ (gesloten), hierdoor kunnen zoveel particulieren & bedrijven een afzetcontainer huren bij Afzetbak.nl. In een afzetcontainer kunnen verschillende afvalstromen gedumpt worden, zoals grofvuil, puin, tuinafval en nog meer.

Wat is afvalcontainer huren?

Een afvalcontainer huren is een afzetcontainer welke bij u op locatie geplaatst wordt. De afzetcontainer wordt door een portaal vrachtwagen bij u geplaatst.

Zodra de container geplaatst is kunt u deze vullen met uw afval. Hier heeft u tot 6 weken na plaatsing de tijd voor (of als u eerder klaar bent halen wij de container eerder op). Vervolgens halen wij de afvalcontainer weer bij u op. Met een afvalcontainer huren bespaart u vele ritjes richting de afvalstort bij u in de buurt.

Kan ik een afvalcontainer huren als particulier?

Bij Afzetbak.nl is het mogelijk om als particulier een container te huren voor het afvoeren van uw afval. Door een goedkope container te huren, bespaart u veel ritjes richting de afvalstort in uw gemeente.

Wanneer particulieren een afvalcontainer huren bij Afzetbak.nl, worden zij ontzorgt. Afzetbak.nl gaat namelijk voor de beste service voor alle klanten, ongeacht of u zakelijk of als particulier een container huurt.