Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Afvalcontainer huren tijdens de corona crisis

Geplaatst op donderdag 19 maart 2020 door Maurice Hagen

Als iemand mij een half jaar geleden deze situatie rondom het coronavirus had geschetst had ik hem of haar niet geloofd. Na de eerste berichten over het virus in China maakte ik me ook nog geen zorgen. “China, dat is zo ver weg en zijn de leefomstandigheden daar niet veel minder als bij ons in Europa?”. Op Schiphol zagen we al we wat mensen met mondkapjes, maar dat waren er maar enkele. Daar komen alle mensen over de hele wereld bij elkaar, dus logisch. Nog maakte ik me geen zorgen. Tijdens onze terugreis waren er al meer mensen met mondkapjes en mannen in witte pakken die de temperatuur meten bij vliegtuigpassagiers.

Nog had ik het idee dat als wij eenmaal weer terug op Nederlands bodem zouden zijn het wel goed zou komen. Maar niets is minder waar, want een virus laat zich niet afschrikken door grenzen. En natuurlijk zijn onze leefomstandigheden goed, maar we wonen wel met z’n allen heel dicht op elkaar. Ook waren we nog nooit zo mobiel, we reizen tenslotte de hele wereld over.

Nu het virus ook in Nederland slachtoffers maakt zijn de eerste maatregelen getroffen, zoals het grootschalig thuiswerken, de sluiting van de scholen en de horecagelegenheden.

Ook één van de maatregelen is mijdt sociaal contact, dus geen feestjes meer de komende tijd. Ineens is er een zee aan extra tijd op een dag bijgekomen. Geen reistijd meer van en naar het werk en waar je normaal als een soort van taxichauffeur van school naar de voetbaltraining en naar zwemles rijdt is er nu geen school, geen training en geen zwemles. 

Doordat je met thuiswerken veel minder beweging hebt, gaan we regelmatig een blokje om. Zo ook gisterenavond. We zijn even naar de plaatselijke bouwmarkt gelopen en tot mijn grote verbazing was het daar hartstikke druk. Ze hadden wel diverse maatregelen getroffen, zo zat de kassière veilig achter plastic en waren er markeringen op de vloer, zodat iedereen voldoende afstand hield in de wachtrij.

De mensen die je sprak gaven ook aan dat de tijd die je nu extra hebt en verplicht moet thuis blijven, maakt dat je eens kritisch om je heen gaat kijken. Het valt je nu ineens extra op dat die muur wel een likje verf kan gebruiken of dat het nu toch echt eens tijd wordt om de schuur of zolder op te ruimen. Nu we de afgelopen dagen ook van het zonnetje hebben mogen genieten gaat het bij een hoop mensen kriebelen om in de tuin te gaan werken. Dus maak van de nood een deugd en ga in huis aan de slag. Wij van afzetbak voorzien je graag van een container, waar je alle overbodige huisraad in kwijt kan. Of een groencontainer voor al je tuinafval, zodat je straks het hele voorjaar en zomer kan genieten van je tuin. Heb je rigoureuze verbouwingsplannen dan kan je natuurlijk ook bij ons terecht voor een bouw en sloop container of puincontainer. 

Wist u dat wij ook zand kunnen aanleveren in een afvalcontainer. Wij kiepen het zand eruit op een door u aan te geven locatie vervolgens laten wij de container bij u achter. Deze kunt u vullen met bijvoorbeeld de oude tegels van u tuin (puin), maar ook andere afvalstromen zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld groen of bouw en sloop afval. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch bereikbaar, per mail en u kunt ook met ons chatten. Wij kunnen u helpen met het geven van advies en denken graag met u mee.


Wist je dat wij sinds kort ook Big Bags aanbieden, deze is speciaal voor kleine hoeveelheden afval in af te voeren. Meer informatie over het de Big Bag is te vinden op de website www.afzetzak.nl.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl