Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Prijswijzigingen 2020

Geplaatst op zondag 29 december 2019 door Maurice Hagen

Wij zijn genoodzaakt de tarieven 2020 voor de afzetcontainers te verhogen.

Deze week hebben wij van onze afvalverwerkers bericht gekregen over deze wijzigingen.


Er zijn diverse redenen, dat wij deze wijzigingen moeten doorvoeren t.w.:

  • de verbrandingskosten van afval. De aangeboden volumes nemen nog altijd toe en werken daardoor kostenverhogend.
  • restafval van bouw- en sloopafval. De belasting op het verbranden en storten van bouw- en sloopafval wordt geïndexeerd voor 2020.
  • de houtmarkt is totaal verzadigd. Subsidies op bio-energiecentrales zijn komen te vervallen en door een keverplaag, met grote houtkap tot gevolg, in Europa is de vraag naar hout afgenomen.
  • de markt van papier en karton staat enorm onder druk, waardoor de opbrengsten sterk zijn gedaald. Herstel wordt op kort termijn zeker niet verwacht.
  • volumineus isolatiemateriaal van grote partijen kent door de samenstelling beperkte afzetmogelijkheden. Het is brandgevaarlijk en heeft een te hoog calorische waarde voor thermische verwerking. 
  • PFAS en andere zeer zorgwekkende stoffen, die worden aangetroffen in grond.Verwerking hiervan is problematisch en werken bijzonder kostenverhogend.
  • de verhoogde transport- en loonkosten en verzekeringspremies (denk aan o.a.brandverzekering) voor 2020. Speciale installaties om branden te voorkomen.


Desalniettemin wensen wij u een fantastisch 2020 toe en gaan wij uw afval, zoals u van ons gewend bent, op de meest milieubewuste manier verwerken.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.