Ga naar inhoud
🎉 Black Friday super deal bij Afzetbak.nl!

Een container laten plaatsen zonder aanwezig te zijn

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2023 door Maurice Hagen

Het huren van een afvalcontainer kan een geweldige oplossing zijn voor het efficiënt en gemakkelijk verwijderen van grotere hoeveelheden afval. Maar wat als je niet in staat bent om aanwezig te zijn op het moment dat de container wordt geleverd? Geen zorgen! In dit artikel delen we handige tips en instructies om een afvalcontainer te laten plaatsen, zelfs als je er niet bent. Met deze eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat de container op de juiste plek wordt neergezet en dat alles soepel verloopt. Lees verder om meer te ontdekken!

Duidelijke instructies voor de chauffeur

Het is van groot belang om duidelijke instructies te geven aan de chauffeur die de afvalcontainer komt leveren. Hoewel je er niet fysiek aanwezig kunt zijn, kun je ervoor zorgen dat de plaatsing soepel verloopt door de volgende stappen te volgen:

  • Geef gedetailleerde informatie over de gewenste locatie van de container. Vermeld specifieke aanwijzingen, zoals "naast de garage aan de linkerzijde van het huis" of "op de oprit tegenover de voordeur".
  • Maak gebruik van referentiepunten die gemakkelijk te herkennen zijn, zoals bomen, lantaarnpalen of andere opvallende objecten in de omgeving.
  • Indien mogelijk, teken een eenvoudige plattegrond waarop je de gewenste locatie aangeeft en stuur deze mee met je bestelling.

Door deze duidelijke instructies te geven, geef je de chauffeur de nodige informatie om de afvalcontainer op de juiste plek te plaatsen, zelfs zonder jouw aanwezigheid.

Deel een foto met de planning

Om ervoor te zorgen dat de planning van afzetbak.nl precies weet waar de afvalcontainer geplaatst moet worden, is het aan te raden om na het plaatsen van je bestelling een foto door te sturen via het klantenportaal. Dit kan een handige visuele referentie zijn voor de medewerkers die de levering organiseren.

Een foto kan veel duidelijkheid bieden over de gewenste locatie, en zelfs eventuele obstakels of specifieke instructies laten zien die moeilijk in woorden te omschrijven zijn. Zorg ervoor dat de foto duidelijk en goed zichtbaar is, en voeg eventueel een korte beschrijving toe om extra verduidelijking te bieden.

Het afzetten van de locatie

Wanneer je niet aanwezig bent op het moment van levering, is het essentieel om de locatie af te zetten, zodat deze niet per ongeluk wordt ingenomen door een buurman of buurvrouw. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat de plek voor de afvalcontainer vrij blijft:

  • Gebruik opvallende linten of pionnen om de gewenste locatie duidelijk af te bakenen. Plaats deze op strategische punten rondom de plek waar de container moet worden geplaatst.
  • Zorg ervoor dat de linten of pionnen goed zichtbaar zijn en duidelijk aangeven dat deze ruimte is gereserveerd voor een afvalcontainer.
  • Overweeg om een briefje aan de linten of pionnen te bevestigen met de vermelding van de datum en de duur van de plaatsing van de container.

Door de locatie af te zetten, minimaliseer je het risico dat iemand anders per ongeluk de plek bezet. Zo weet je zeker dat de afvalcontainer op de juiste plek wordt geplaatst wanneer je niet aanwezig bent.

Informeer de buren

Het is altijd een goed idee om je buren op de hoogte te stellen wanneer je een afvalcontainer hebt gehuurd en deze geleverd wordt. Door je buren te informeren, voorkom je onnodige verwarring en zorg je voor een goede communicatie in de buurt. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

  • Geef je buren een korte uitleg over waarom je de container nodig hebt en hoe lang deze naar verwachting zal blijven staan.
  • Informeer hen over de datum en het tijdstip van levering, zodat ze op de hoogte zijn van de aanwezigheid van de chauffeur.
  • Benadruk dat de gereserveerde plek met linten of pionnen is afgezet en vraag hen om deze ruimte vrij te houden.

Door je buren te informeren, bevorder je een positieve relatie en voorkom je mogelijke misverstanden of problemen tijdens de plaatsing van de afvalcontainer.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl