Ga naar inhoud
Klaar voor een frisse start dit voorjaar? Ruim op met een container van Afzetbak.nl!

Eerbetoon aan de grondlegger van het afval in Nederland

Geplaatst op woensdag 13 februari 2019 door Maurice Hagen

Op 12 februari 2019 is het bericht binnengekomen van het overlijden van Leo van Gansewinkel, de grondlegger van het inzamelen en verwerken van afval in Nederland.

In 1964 richtte Leo van Gansewinkel een transportbedrijf in afval op. Het begon met het inzamelen van afval van de Philips fabriek te Maarheeze.Het verwerken van afval was een revolutionair idee van deze pionier.

In de loop der jaren werd het bedrijf van van Gansewinkel in 9 landen marktleider op gebied van transport en verwerken van afval. Na diverse overnames in de afvalbranche is het bedrijf van Gansewinkel in 2008 een samenwerkingsverband aangegaan met het Engelse bedrijf Shanks. In 2017 werd de naam veranderd naar Renewi. Renewi is nu één van de grote afvaltransport- en verwerkende bedrijven in Nederland en België.

Nederland kan trots zijn op Leo van Gansewinkel als pionier op gebied van afvalinzameling en afvalverwerking. Zijn leuze “AFVAL BESTAAT NIET” is nu nog steeds actueel en zal voor de toekomst zeker nog gelden. Leo van Gansewinkel is 80 jaar geworden.
Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Artikel is geschreven door Maurice Hagen. Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl, met 23 jaar werkervaring in de recycling/milieusector.