13 februari 2019

Eerbetoon aan de grondlegger van het afval in Nederland

Op 12 februari 2019 is het bericht binnengekomen van het overlijden van Leo van Gansewinkel, de grondlegger van het inzamelen en verwerken van afval in Nederland.

In 1964 richtte Leo van Gansewinkel een transportbedrijf in afval op. Het begon met het inzamelen van afval van de Philips fabriek te Maarheeze.Het verwerken van afval was een revolutionair idee van deze pionier.

In de loop der jaren werd het bedrijf van van Gansewinkel in 9 landen marktleider op gebied van transport en verwerken van afval. Na diverse overnames in de afvalbranche is het bedrijf van Gansewinkel in 2008 een samenwerkingsverband aangegaan met het Engelse bedrijf Shanks. In 2017 werd de naam veranderd naar Renewi. Renewi is nu één van de grote afvaltransport- en verwerkende bedrijven in Nederland en België.

Nederland kan trots zijn op Leo van Gansewinkel als pionier op gebied van afvalinzameling en afvalverwerking. Zijn leuze “AFVAL BESTAAT NIET” is nu nog steeds actueel en zal voor de toekomst zeker nog gelden. Leo van Gansewinkel is 80 jaar geworden.
Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.