Ga naar inhoud
🎉 Black Friday super deal bij Afzetbak.nl!

Piepschuim afvoeren in een afzetcontainer

Geplaatst op vrijdag 21 januari 2022 door Maurice Hagen

Piepschuim word door de fabrikanten vaak gekozen, daar het goed isoleert, makkelijk vervaardigd kan worden en heel licht is. Piepschuim is ook met een beetje warmte en druk makkelijk in een vorm te persen en voorkomt zo bij nieuwe producten beschadigingen.

Verwerkers en recyclebedrijven

Alle recyclebedrijven en verwerkers hebben last van piepschuim, deze stroom is de vervuiler van de mooie monostromen als hout, papier/karton en puin. De verwerkers mengen het momenteel op door het afval wat naar de verbranding gaat. Zeefzand de duurste en moeilijke stroom die ook vrijkomt in een recycle proces bestaat voor 5-10% uit piepschuim (daar het door dezelfde mazen/gaten gaat als het zand).

Ben je opzoek naar een afzetcontainer voor andere afvalstromen, dat kan ook bij Afzetbak.nl!

Onze verwerkers/partners

Afzetbak.nl voert af naar een erkende inzamelaar, gespecialiseerd in piepschuim recycling, met afzet mogelijkheden bij de huidige leveranciers ook van nieuwe toepassingen.

Afzet van gerecycled piepschuim

De inkomende gebruikte piepschuim platen/blokken, trays worden gewassen, gebroken, geshredderd en opgemengd met de losse korrels. En weer terug gezet als nieuw product isolatie-vulmateriaal, maar ook zeer geschikt voor 3D printing.

Voorwaarden

  1. Lever uitsluitend witpiepschuim me aan.
  2. Het piepschuim mag niet vervuild zijn. Het mag geen veegvuil, plakband, folie, stickers, etiketten, voedselresten, lijmresten, vet, olie, gevaarlijke afvalstoffen of pesticiden bevatten. Het mag niet van een visafslag afkomstig zijn en het piepschuim moet vooral ook droog zijn.
  3. Lever het schone piepschuim aan in de daarvoor bestemde container. Verklein het piepschuim zo goed mogelijk, zodat de container maximaal gevuld is.

Voldoet de piepschuim aan deze voorwaarden, bestel uw 20m3 of 40m3 container voor piepschuim dan hier.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl