Ga naar inhoud
🎉 Black Friday super deal bij Afzetbak.nl!

Zeer grote brand bij Renewi in Wateringen

Geplaatst op donderdag 03 januari 2019 door Maurice Hagen

Vanavond, 3 januari, is een zeer grote brand uitgebroken bij onze partner Renewi Contrans in Wateringen. Volgens een brandweerwoordvoerster is met groot materieel uitgerukt om deze zeer grote brand te bestrijden. De brand woedt in een loods waar papierafval ligt opgeslagen.

Er zijn hierbij geen gewonden gevallen. Hoe lang het blussen gaat duren, is niet bekend.

In de maanden april en mei van 2018 zijn er ook al enkele branden geweest bij de zelfde vestiging van Renewi in Wateringen. Dit heeft een schade van 1,5 miljoen euro achtergelaten.

Op dit moment vliegt er ook een politiehelikopter boven het gebied, dit doen zij om vast te stellen wat de grootte van de brand is. De brandweer adviseert omwonenden om de ramen en deuren dicht te houden zodat de rook niet naar binnenkomt, dit kan mogelijk schadelijke stoffen bevatten.

Aangezien de wind richting het zuiden gaat op dit moment kunnen onder andere de plaatsen De Lier, Maasdijk, Vlaardingen en Schiedam last krijgen van de geur van verbrand plastic.

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/idD_9uevplA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/Xt_zcnv20I8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Op de website van OmroepWest en Westlanders.nu zijn videos van de brand te vinden.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl