Ga naar inhoud
🎉 Black Friday super deal bij Afzetbak.nl!

Hoe 100% circulair bekersysteem middels rPET en hardcup bekers helpen bij afvalmanagement bij evenementen

Geplaatst op zaterdag 20 mei 2023 door Maurice Hagen

Evenementen zijn populair en geven een boost aan onze economie, maar helaas produceren ze ook enorme hoeveelheden afval. Het beheren van het afval is een belangrijk aspect van het organiseren van evenementen en een belangrijke stap naar een duurzame toekomst. In dit artikel zullen we het hebben over twee innovatieve oplossingen voor afvalmanagement bij evenementen: een 100% circulair bekersysteem middels rPET en hardcup bekers.


Het probleem van afval bij evenementen

Evenementen zoals festivals, concerten, sportwedstrijden en beurzen trekken vaak duizenden mensen aan en dit zorgt voor enorme hoeveelheden afval. Denk hierbij aan voedselresten, plastic bekers, blikjes, flyers en meer. Het opruimen van dit afval kan een enorme uitdaging zijn en kan leiden tot grote kosten voor de organisatoren. Bovendien heeft het een negatieve impact op het milieu en kan het een bedreiging vormen voor het ecosysteem en de dieren in de omgeving.


Wat is rPET?

rPET staat voor gerecycled PET (Polyethyleentereftalaat), een type plastic dat wordt gebruikt voor de productie van frisdrankflessen, waterflessen en meer. Door rPET te gebruiken, kunnen we plastic afval verminderen en de levensduur van het materiaal verlengen. Het wordt geproduceerd door PET-flessen te verzamelen, te sorteren, te reinigen en te vermalen tot kleine vlokken. Deze vlokken kunnen vervolgens worden omgezet in nieuwe producten, zoals bekers en flessen.


Voordelen van een 100% circulair bekersysteem middels rPET

Een 100% circulair bekersysteem middels rPET is een innovatieve oplossing voor afvalmanagement bij evenementen. Deze bekers zijn gemaakt van gerecycled PET en zijn volledig recyclebaar. Dit betekent dat ze na gebruik kunnen worden verzameld en omgezet in nieuwe bekers. Hierdoor wordt het afval verminderd en wordt de levensduur van het materiaal verlengd.


Het gebruik van een 100% circulair bekersysteem middels rPET heeft verschillende voordelen. Allereerst vermindert het de hoeveelheid afval bij evenementen aanzienlijk. Dit leidt tot lagere kosten voor de organisatoren en een positieve impact op het milieu. Bovendien stimuleert het gebruik van gerecycled materiaal de circulaire economie en draagt het bij aan het verminder aan het gebruik van niet-hernieuwbare grondstoffen.


Hardcup bekers als duurzame optie

Naast het 100% circulair bekersysteem middels rPET, zijn hardcup bekers ook een duurzame optie voor afvalmanagement bij evenementen. Hardcups zijn herbruikbare bekers die vaak gemaakt zijn van duurzame materialen zoals glas of roestvrij staal. Ze kunnen tijdens het evenement meerdere keren worden gebruikt en zijn eenvoudig te reinigen en te steriliseren. Het gebruik van hardcups vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar kan ook een positief effect hebben op de sfeer en uitstraling van het evenement.


Hoe afvalmanagement bij evenementen te verbeteren

Het verbeteren van afvalmanagement bij evenementen begint bij het bewustzijn van de organisatoren en de bezoekers. Hieronder vind je 5 tips om gescheiden inzameling van afval op een evenement te stimuleren:

  1. Plaats duidelijke afvalbakken op strategische locaties op het evenemententerrein. Geef aan welk afval in welke bak hoort en zorg dat de afvalcontainers regelmatig geleegd worden.
  2. Stimuleer het gebruik van hardcups of een 100% circulair bekersysteem middels rPET door het aanbieden van korting op drankjes of het inzetten van promotieteams.
  3. Geef voorlichting over afvalmanagement en de voordelen van recycling. Maak gebruik van posters, flyers en sociale media om het bewustzijn te vergroten.
  4. Werk samen met lokale afvalverwerkers en -bedrijven om het afval op een duurzame manier te verwerken en recyclen.
  5. Maak gebruik van vrijwilligers om te helpen bij het inzamelen en sorteren van het afval. Het betrekken van de gemeenschap kan ook leiden tot meer betrokkenheid en bewustzijn.


Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl