Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Hoe groot is een afval container?

Geplaatst op donderdag 10 maart 2022 door Maurice Hagen

Hoe groot is een container en hoeveel afval kan ik daar in kwijt? Om u bij deze vragen te helpen hebben wij iets nieuws bedacht.

Wij krijgen vaak de vaak de vraag hoe groot is de afvalcontainer, wat zijn de afmetingen? Als je de container op eigen grond of in een parkeervak wilt laten plaatsen. Is het handig om te weten hoeveel ruimte de container gaat innemen.

Op onze website vindt u bij extra informatie de afmetingen van de containers. De afmetingen zijn bij benadering. Containers met dezelfde inhoudsmaat, hebben niet altijd dezelfde buitenmaat.

Om u een beeld te geven;

  • een 3m3 container neemt een halve parkeerplaats in beslag en is één meter hoog
  • een 6m3 container neemt een parkeerplaats in beslag en is één meter hoog
  • een 10m3 container neemt een parkeerplaats in beslag en is anderhalve meter hoog
  • een 10m3 gesloten neemt een parkeerplaats in beslag en is twee meter hoog

Alle containers* mogen 20 centimeter boven de rand geladen worden. * Met uitzondering van de gesloten containers, puincontainers en 20m3 en 40m3 afzetbakken.

Om u een nog beter beeld te geven hebben wij het volgende ontworpen:

Augmented Reality (afkorting AR) is onze nieuwe virtuele toevoeging hiermee kunt u virtueel zien hoe groot de container is. Met deze toepassing kunt u virtueel de container bij u in de straat of op eigen grond zetten.

Hoe werkt AR?

Open de AR container op uw tablet of telefoon en plaats deze op de door u gewenste locatie. U vindt hier het formaat van de container en u ziet gelijk of de container past op de plek die u in gedachte had. U kunt een foto van de virtueel geplaatste container naar ons toe sturen, zodat de chauffeur precies weet waar u de container geplaatst wilt hebben.

Kan het ook op een computer?

Helaas is het niet mogelijk om via een computer gebruik te maken van de Augmented Reality functionaliteit, dit komt omdat hier (niet altijd) een camera beschikbaar is om de container mee weer te geven.

Wel is het mogelijk om de container in 3D te bekijken, hierdoor kunt u zien hoe de container er qua formaat eruit ziet.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl