Ga naar inhoud
🎉 Black Friday super deal bij Afzetbak.nl!

Huisverbouwing op de planning? Ga voor slim met deze gadgets!

Geplaatst op donderdag 02 november 2023 door Maurice Hagen

Als je aan het verbouwen bent, is het slim om meteen na te denken over hoe je huis niet alleen mooier, maar ook slimmer kunt maken. Met de juiste high-tech gadgets kun je gemak, veiligheid en energie-efficiëntie aanzienlijk verbeteren. Laten we eens kijken naar de must-haves voor jouw moderne huis.

Thuisbioscoop en muziekgenot

De Kracht van Smart TV

Stel je een televisie voor die niet alleen je favoriete series afspeelt, maar ook dienst doet als centraal brein voor al je slimme apparaten. Met een Smart TV kun je makkelijk wisselen tussen apps, je smart home apparaten beheren en zelfs je beveiligingssysteem in de gaten houden. Dit gaat allemaal naadloos en zonder moeite, wat je kijkervaring naar een hoger niveau tilt. Bovendien, met aanbevelingen op maat hoef je nooit lang te zoeken naar de volgende binge-waardige show.

Surround speakers voor de ultieme ervaring

En wat is een film zonder het geluid dat je meesleept? Speakersystemen zoals SONOS of SYMFONISK van Ikea zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze vullen je ruimte met helder, meeslepend geluid. Of je nu het volume opschroeft voor die ene actiefilm of een achtergrondmuziekje opzet tijdens het werken, met deze slimme speakers wordt elke geluidservaring rijker en intenser.

Veilig en slim

Alarmsysteem

Een modern alarmsysteem bewaakt niet alleen je huis tegen inbrekers, maar het houdt je ook op de hoogte van wat er rondom je huis gebeurt. Slimme alarmsystemen kunnen je via je smartphone real-time updates geven. Ze kunnen zelfs integreren met je camera's en sloten, zodat je altijd de controle hebt, waar je ook bent. Zo kan een eenvoudige notificatie je alarmeren voor een mogelijke ongenode gast, of je geruststellen dat de kinderen veilig thuis zijn gekomen van school.

Rookmelders die meer zien en vertellen

Een rookmelder kan levensreddend zijn, en een slimme rookmelder voegt daar nog een schepje bovenop. Stel je voor dat je een melding op je telefoon krijgt zodra er ergens in huis rook wordt gedetecteerd. Je kunt snel handelen, ook als je niet thuis bent. Dit soort rookmelders kunnen ook koolmonoxide detecteren en je laten weten wanneer de batterijen vervangen moeten worden. Zo ben je altijd een stap voor als het gaat om de veiligheid van je huis en je geliefden.

Comfortabele warmte

Energiebesparing

Een slimme thermostaat past de temperatuur in je huis aan op basis van je levensstijl. Hij leert van je gewoontes en zorgt dat het warm is wanneer je thuis bent, en dat er energie wordt bespaard als je weg bent. Dit alles regel je eenvoudig via een app, wat je niet alleen een comfortabel huis oplevert, maar ook een lagere energierekening.

Comfort op afstand

Stel je voor dat je na een lange werkdag thuis komt in een huis dat al heerlijk warm is. Of dat je, als je onverwacht later thuis komt, met één druk op de knop zorgt dat de verwarming nog even uit blijft. Een slimme thermostaat geeft je deze flexibiliteit, waardoor je altijd controle hebt over het klimaat in je huis, waar je ook bent.

Duurzame keuzes: zonnepanelen

Groen en geldbesparend

Met zonnepanelen doe je iets goeds voor de planeet en voor je portemonnee. Ze wekken schone energie op waardoor je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Bovendien kun je met zonnepanelen profiteren van subsidies en fiscale voordelen, wat de investering nog aantrekkelijker maakt.

Toekomstgerichte energie

Zonnepanelen zijn een slimme toevoeging aan je huis omdat ze je helpen om op de lange termijn geld te besparen. Ze kunnen je energierekening drastisch verlagen en zorgen ervoor dat je huis meer waard wordt. Met de stijgende energieprijzen en de focus op duurzaamheid is dit een investering die zichzelf terugverdient.

Slimme lampen

Licht naar wens

Stel je een systeem voor waar je met een paar klikken op je smartphone de verlichting in je huis kunt aanpassen aan elke situatie. Slimme lampen zoals Philips HUE of Calex geven je deze mogelijkheid. Ze veranderen niet alleen van kleur en intensiteit, ze kunnen ook ingesteld worden om automatisch aan en uit te gaan, wat bijdraagt aan je veiligheid en gemak.

Gemak in elke ruimte

Met slimme lampen kun je scenario's instellen voor elke activiteit - van een zachte ochtendgloed tot een levendige feestverlichting. En als je eens laat thuis komt, schakel je met je smartphone de lampen alvast in, zodat je nooit in het donker aankomt. Deze technologie maakt het leven niet alleen makkelijker, maar ook aangenamer.

Altijd verbonden

Supersnelle connectiviteit

In een wereld waar thuiswerken, online gaming en streamingdiensten de norm zijn, is een solide internetverbinding cruciaal. Door te kiezen voor een snelle internetverbinding met kabels naar meerdere ruimtes en meerdere 5ghz access points, vermijd je frustraties van traag internet en zorg je voor een naadloze online ervaring door het hele huis.

WiFi zonder grenzen

Een goed thuisnetwerk betekent dat je overal in huis kunt vertrouwen op een sterke en stabiele verbinding. Door strategisch access points te plaatsen, zorg je ervoor dat je overal toegang hebt tot snel internet. Dit is niet alleen handig voor al je gadgets, maar ook essentieel voor beveiligingscamera's, slimme huishoudelijke apparaten en natuurlijk voor entertainment.

Overal opladen

Altijd een oplaadpunt dichtbij

Niets is vervelender dan met je oplaadkabel door het huis te moeten lopen op zoek naar een vrij stopcontact. Tijdens je verbouwing is het daarom slim om goed na te denken over het aantal en de plaats van stopcontacten. Meer stopcontacten betekent meer gemak en flexibiliteit in hoe je je ruimtes gebruikt.

Toekomstbestendig wonen

Door nu te investeren in voldoende stopcontacten, zorg je ervoor dat je woning klaar is voor toekomstige technologieën. Apparaten veranderen en de behoeften van een huis kunnen groeien. Met voldoende aansluitpunten blijft je huis functioneel, ongeacht de technologische vooruitgang.


Bij het verbouwen van je huis is het verleidelijk om alleen te denken aan het esthetische aspect, maar het integreren van slimme technologieën kan je levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Het biedt comfort, veiligheid en is vaak ook nog eens goed voor je portemonnee (want een huis verbouwing kan al best wat kosten). Welke gadget gaat jouw huis slimmer maken?

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl