Ga naar inhoud
🎉 Black Friday super deal bij Afzetbak.nl!

Wat komt er bij kijken bij een badkamer slopen

Geplaatst op woensdag 10 juli 2019 door Maurice Hagen

Om een nieuwe badkamer te krijgen zult u eerst uw oude badkamer moeten slopen of laten slopen. U kunt natuurlijk een gerenommeerd sloopbedrijf inschakelen, zodat u van een heleboel sores verschoond blijft. Dit is natuurlijk een kostenpost waar u rekening mee houdt. Een sloopbedrijf rekent al snel tussen de € 30 en € 35 per man per uur. Uw oude badkamer slopen kunt u veelal zelf doen. Het hoeft niet duur te zijn. Wij geven u een aantal tips als u zelf uw badkamer gaat slopen:

  • sluit het water bij de hoofdkraan af. Zorg dat alle kranen open staan, zodat het water, wat in de leidingen aanwezig is, weg kan lopen schakel alle elektra uit om kortsluiting te voorkomen.
  • neem alle veiligheid in acht. Gebruik degelijk materiaal, zoals een veiligheidsbril, eventueel een veiligheidshelm, stofmasker, handschoenen kortom alles wat nodig is om de sloopklus zonder verwondingen te klaren.
  • gebruik ook degelijk materiaal, zoals emmers om puin af te voeren eventueel een kruiwagen, vuisthamer, kango en niet te vergeten een bouw- en sloop container, deze bouw- en sloop container bestelt u natuurlijk heel eenvoudig via onze website. Alle info omtrent het bestellen vindt u op onze website. Indien u vòòr 12.00 uur de juiste container bestelt, zorgen wij de volgende dag, dat de container bij u geplaatst wordt en u al het materiaal in deze container kan deponeren.


Hier volgen nog een aantal handige tips om het sloopwerk naar tevredenheid te laten 

gebeuren:

  • plak stevig stukken plastic voor de badkamerdeur bescherm de vloerbekleding zoals tapijt, laminaat of ander vloerbedekking voor het verwijderen en vervoeren van de puin uit de badkamer met houten planken, plaatmateriaal, kleden of iets dergelijks
  • denk ook aan het zogenaamd afdoppen van leidingen en riool afvoer. Om wateroverlast en stank te voorkomen. Het voorkomt tevens, dat er materiaal in deze leidingen en afvoeren komt
  • wand- en vloertegels verwijderen kunt u het beste doen met een sloophamer. Om zoveel mogelijk beschadigingen van muren en vloer tegen te gaan gebruikt een goede sloophamer. Vloer en wanden zullen geëgaliseerd moeten worden bij veel gaten. 
  • gebruik ook afdekdoppen en kranten om afvoeren dicht te stoppen. Dit voor voorkomt, dat er puin en stof in terecht komt
  • plaats snelkoppelingen (stoppen) op de waterleidingen
  • demonteer bad- en wastafelkranen 
  • verwijder bad, douchebak, wastafel, toiletpot, medicijnkastje, spiegel en dergelijke en plaatst dit in de afvalcontainer


Heeft u advies nodig, neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u op weg om de juiste container te bestellen.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl