Ga naar inhoud
🎉 Black Friday super deal bij Afzetbak.nl!

Brand in vuilniswagen door batterijen uit hoverboard

Geplaatst op woensdag 05 juni 2019 door Maurice Hagen

Vandaag, 05 juni 2019, is er brand ontstaan in een vuilniswagen door een elektrische hoverboard. Dit alles heeft plaatsgevonden in Vlaardingen.

Om 11:28 kreeg de brandweer de melding binnen van het P2000 netwerk (zoals te zien is op Alarmeringen.nl). Hierbij is ook de adviseur voor gevaarlijke stoffen opgeroepen.

De brand is ontstaan door kortsluiting in de weggegooide hoverboard, dit is gebeurt doordat er kortsluiting ontstond in de vuilniswagen. Om de brandweer het werk te laten doen, moest het afval op straat gelost worden.

Waarom moet je batterijen nooit in de prullenbak gooien? Batterijen zijn klein chemisch afval. Binnenin zitten stoffen die schadelijk zijn voor het milieu, waaronder mangaan en lood. Belanden batterijen in de natuur, dan komen die schadelijke stoffen dus ook in de natuur terecht. Dit is niet wenselijk, toch?

Naast dat het slecht is voor het milieu om batterijen weg te gooien is de kans groot dat batterijen tijdens het persen in de vuilniswagen breken, hierdoor loopt de batterij heel snel leeg en komt er een grote hoeveelheid energie vrij wat kan leiden tot enorme hitte. Als er veel brandbaar materiaal in de vuilniswagen ligt (bijvoorbeeld droog papier) kan dit snel brand vatten.

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Meer informatie is te vinden op: https://www.westlanders.nu/nieuws/brand-in-vuilniswagen-door-hoverboard-31520/

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl