Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Afvalhout verwerken in onze kringloopeconomie

Geplaatst op zaterdag 18 mei 2019 door Maurice Hagen

Houtafval is een prima product om te recyclen. Onze kringloopeconomie verlangt dat zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Ook gebruikt hout is zo’n product om dat te recyclen. Afzetbak.nl heeft 6 verschillende containers in het assortiment welke besteld kunnen worden. De containers kunnen via de website besteld worden in de volgende uitvoeringen: 3 m³, 6 m³, 10 m³, 10 m³ gesloten, 20 m³ en 40 m³.

Allereerst een overzicht wat voor diverse soorten hout in de afvalstroom terecht komen.


A-hout

Houtafval met het predikaat A-hout kan direct worden hergebruikt. Het is onbewerkt, ongelakt, onbehandeld en niet geïmpregneerd hout. Eerst worden de schroeven, spijkers en andere materialen verwijderd en daarna wordt het hout versplinterd. Een goed voorbeeld is, dat pallets worden gebruikt om nieuwe meubels ervan te maken. Het overige wordt gerecycled tot nieuwe houtproducten. Het overblijfsel wordt versplinterd en daarna onder hoge druk samengeperst tot spaanplaat. Hiervan gaat ongeveer een een twaalfde deel naar de verspaan industrie. Veelal wordt naar Engeland, Zweden en Denemarken geëxporteerd. Zo’n 20% van de pallets zijn veelal bestemd voor Portugal voor de verbranding in de biomassa centrale.


B-hout

Houtafval met het predicaat B-hout komt het meest voor bij afval. Spaanplaten, vezelplaten, hardboard, meubels, geverfde/gelakte en verlijmd hout, deuren en kozijnen en hout wat niet geïmpregneerd is.


C-hout

Houtafval met het predicaat C-hout wordt veelal gebruikt in tuinen, zoals schuttingen, palen, bielzen etc. Dit hout is meestal geïmpregneerd om een lange levensduur te hebben. Dit houtsoort is op een verduurzaamde manier behandeld Als houtafval mag C-hout alleen worden gebruikt voor energieopwekking. Het bevat namelijk giftige stoffen.


Activiteiten waarbij hout vrijkomt

Bij het slopen van een huis, gebouw of schuur komt veel houtafval vrij. Ook bij een renovatie van de tuin kan veel hout vrijkomen om af te voeren. Betreft het een paar kleine delen dan is dat gemakkelijk af te voeren bij de gemeentewerf. Bij grotere hoeveelheden heeft u een afvalcontainer nodig om alles op de juiste manier af te voeren. U bestelt heel eenvoudig bij ons via onze website een houtcontainer.


Waarom u voor Afzetbak.nl kiest?


U bent bij ons aan het juiste adres. Wij verwerken al uw afval volgens de laatste richtlijnen, welke door de overheid wordt aangegeven. Via onze website huurt u een afvalcontainer in de afvalstroom welke u wenst. Bestelt u vòòr 16:00 uur en betaalt direct via Ideal, dan zorgen wij de volgende dag, dat de bestelde container bij u geplaatst wordt.

Dit alles is inclusief levering, huur, ophaal en verwerking van de container.

Kijk op onze website wat de mogelijkheden zijn! Heeft u advies nodig, neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u op weg om de juiste beslissing te nemen.

Onze website biedt u alle mogelijke oplossingen om onbezorgd uw klus te laten verlopen.Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl