Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Bouwcontainer huren? Een snelle en goedkope manier om van bouwafval af te komen

Geplaatst op woensdag 06 april 2022 door Maurice Hagen

Grote bouwprojecten brengen vaak veel afval voort. De bouwplaats moet worden schoongemaakt en het afval wordt vaak naar een afvaldienst gebracht. De ideale oplossing zou zijn om het afval af te leveren bij een nabijgelegen recyclingcentrum, maar door de hoeveelheid afval is dat niet altijd mogelijk. Daarom zoeken bouwbedrijven naar een oplossing die snel en gemakkelijk naar de bouwplaats kan worden gebracht. Het huren van een bouwcontainer is een goede oplossing, omdat dit goedkoop en gemakkelijk is.

De bouwsector is de grootste gebruiker van bouw containers. Het huren van een container is zinvol. U bespaart tijd en geld omdat u zelf kunt storten en op een tijdstip dat het u uitkomt. En met de containers hoeft u niet rond te lopen op zoek naar een afvalophaaldienst. Alles is onder controle!

Bouwafval

Bouwafval komt voort uit klussen die door particulieren en bedrijven worden uitgevoerd, denk aan een verbouwing van een pand of woning. Dit bouwafval bestaat onder andere uit hout, folie, gasbeton, gibo, gips, isolatie, metalen, plastic en schoonpuin. Om niet teveel tijd kwijt te zijn aan het splitsen van de verschillende afvalstromen.

Bouwcontainer Huren

Het bouwen of verbouwen van een huis of pand kan duur zijn. Het proces van het verbouwen van een huis kan nog duurder zijn. Dit betekent dat veel van het geproduceerde afval op de juiste manier moet worden afgevoerd. Niet al het bouwafval wordt echter op de juiste manier afgevoerd. Uit angst om hogere kosten te moeten betalen, huren sommige mensen illegale afvalverwijderingsdiensten in om hun bouwafval weg te brengen. Het afval wordt dan gedumpt en vervuilt het land en de omliggende gebieden. 

U moet daarom een kwalitatieve afvalverwijderaar gebruiken, hierdoor voorkomt u dat er schade aan het milieu komt. Daarnaast ook een hoop gezeur, als er illegaal afval wordt gedumpt bent ervoor verantwoordelijk. Om dit te voorkomen huur je een container voor bouw en sloopafval bij een erkende leverancier, zoals Afzetbak.nl. Klik hier voor meer informatie over een bouwcontainer huren.

Waar moet u op letten bij het huren van een bouwcontainer

Bouwplaatsen produceren veel afval, en het is de verantwoordelijkheid van het bedrijf dat het bouwproject leidt om het afval op de juiste manier te verwijderen. Hoewel het verwijderen van bouwafval gemakkelijk kan zijn, moet u voorzorgsmaatregelen nemen om problemen te voorkomen. Laten we eens kijken naar een aantal van de aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het inhuren van een bouwaannemer voor het verwijderen van afval.

  1. tijdige levering - hiermee voorkom je vertraging en stilstaande mensen/personeel.
  2. goede container huur voorwaarden (denk aan plaatsingskosten, millieutoeslag, huur of transportkosten) - de meeste container verhuur bedrijven hebben all-in tarieven afhankelijk van de afvalstroom.
  3. formaat - het inschatten van het benodigde formaat in kuub/m3 is lastig, je kan beter een iets te grote container huren dan dat er een 2de container moet komen. Hiermee bespaar je kosten.
Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl