Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Wat is de afmeting van je gehuurde container?

Geplaatst op woensdag 15 maart 2023 door Maurice Hagen

Afvalcontainers zijn er in verschillende maten en formaten. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die je wilt afvoeren, kan het zijn dat je een grotere of kleinere container nodig hebt. Afzetbak.nl biedt verschillende formaten afvalcontainers aan, zodat je altijd een container kunt huren die aansluit bij jouw specifieke behoeften. In dit blogbericht zullen we de beschikbare formaten afvalcontainers van afzetbak.nl bespreken, inclusief afmetingen en informatie over hoe je de inhoud van een container kunt bepalen.


Hoe groot is de container?

De grootte van een afvalcontainer wordt meestal gemeten in kubieke meters (m3). Dit is de inhoud van de container. Hoe groter de inhoud van de container, hoe meer afval je erin kwijt kunt. Afzetbak.nl biedt containers aan in verschillende formaten, variërend van 3m3 tot 40m3.


Beschikbare formaten

Afzetbak.nl biedt de volgende formaten afvalcontainers aan:

 • 3m3
 • 6m3
 • 10m3
 • 10m3 gesloten
 • 20m3
 • 40m3


Wat zijn de afmetingen?

Hieronder staan de afmetingen van de verschillende afvalcontainers die afzetbak.nl aanbiedt. Het is belangrijk om op te merken dat de afmetingen bij benadering zijn en dat de werkelijke afmetingen van de container die je huurt iets kunnen afwijken.


 • 3m3 container: 2,00 meter lang, 1,50 meter breed en 1,00 meter hoog.
 • 6m3 container: 3,50 meter lang, 1,80 meter breed en 1,20 meter hoog.
 • 10m3 container: 4,00 meter lang, 1,80 meter breed en 1,50 meter hoog.
 • 10m3 gesloten container: 4,00 meter lang, 1,80 meter breed en 1,80 meter hoog.
 • 15m3 container: 5,00 meter lang, 2,00 meter breed en 1,50 meter hoog.
 • 20m3 container: 6,00 meter lang, 2,00 meter breed en 1,50 meter hoog.
 • 40m3 container: 6,00 meter lang, 2,50 meter breed en 2,20 meter hoog.


Inhoud van container bepalen

Het bepalen van de juiste inhoud van de afvalcontainer is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt om al je afval op te slaan. Het is beter om een iets grotere container te huren dan een te kleine, omdat je anders misschien meerdere keren moet betalen voor het ophalen van de container.

Om de inhoud van een container te bepalen, moet je eerst weten welk type afval je gaat afvoeren. Afvalcontainers zijn meestal ontworpen voor specifieke soorten afval, zoals bouw- en sloopafval, grofvuil, puin of groenafval. Het is belangrijk om de juiste container te kiezen voor het type afval dat je wilt afvoeren, omdat sommige soorten afval zwaarder zijn dan andere en daarom meer ruimte innemen.

Als je weet welk type afval je gaat afvoeren, kun je een schatting maken van de hoeveelheid afval die je hebt. Dit kan lastig zijn, vooral als je nog nooit eerder een afvalcontainer hebt gehuurd. Een goede vuistregel is om te bedenken hoeveel vuilniszakken je nodig zou hebben om al het afval op te bergen en vervolgens het aantal zakken te vermenigvuldigen met het aantal liters per zak.

Een standaard vuilniszak heeft een inhoud van ongeveer 60 liter. Als je bijvoorbeeld denkt dat je 10 vuilniszakken met afval hebt, is dat in totaal 600 liter. Een 6m3 container heeft een inhoud van 6.000 liter, dus zou deze groot genoeg zijn om al je afval in op te slaan.

Als je twijfelt over welke container het beste bij jouw situatie past, kun je contact opnemen met de klantenservice van afzetbak.nl. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste containergrootte en eventuele andere vragen beantwoorden die je hebt over het huren van een afvalcontainer.


Formaat van gehuurde container doorgeven aan de gemeente

In sommige gemeentes is het verplicht om de afmeting van een gehuurde afvalcontainer door te geven aan de gemeente. Dit is vooral van toepassing als de container op openbaar terrein wordt geplaatst, zoals langs de weg of op een parkeerplaats. De gemeente kan dan controleren of de container veilig en zonder hinder voor anderen geplaatst kan worden. Het is belangrijk om te checken of dit ook geldt voor jouw gemeente voordat je een container huurt. Op deze manier voorkom je eventuele boetes en zorg je ervoor dat het plaatsen van de container zonder problemen verloopt.


Disclaimer

Let op, de afmetingen van de containers zijn bij benadering en kunnen variëren.

Containers met dezelfde inhoudsmaat kunnen verschillen in afmeting. Het kan zijn dat de geleverde container een paar centimeter hoger of lager is, breder of smaller, dan de exacte afmetingen die op onze website vermeld staan. We streven er echter altijd naar om een vergelijkbare container te leveren en de inhoudsmaat blijft altijd hetzelfde.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl